baloonstyle Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Witam serdecznie. Poszukuję dostawcy takich cudek. Bądź jeżeli ktoś ma prosty sposób na wykonanie czegoś takiego to proszę o kontakt. Interesują mnie ciężary od 1 do 5 gr. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Witam. Zastanawiam się do czego ci takie cudeńka potrzebne...? Na wykonanie są dwa sposoby- odlew w formie gipsowej albo zaciśnięcie śruciny. Opcja pierwsza- wykonujemy stelaż z drutu odpowiedniej grubości(podejrzewam, że 0.8mm zda egzamin świetnie), robimy formę z gipsu, roztapiamy ołów. Wkładamy stelaż do formy, zalewamy ołowiem, czekamy aż wyschnie i ścieramy nie potrzebne kawałki ołowiu. gotowe. Druga opcja prostsza jeszcze- wykonujemy stelaż z drutu, oczko albo skręcamy dla pewności mocy albo lutujemy, na tym zaciskamy śrucinę odpowiedniej wagi i gotowe.... Dostawców niestety nie znam, szukałem w różnych miejscach lecz nie znalazłem. Podejrzewam, że nie wielu producentów tego jest( o ile są) I większość tego rodzaju produktów to produkcje domowe, sposobami podobnymi do podanych wyżej... P.S tylko jeśli zaczniesz się bawić w odlewanie to polecam maskę gazową albo coś, opary z ołowiu są toksyczne i lepiej tego nie wdychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 No właśnie szukam kogoś kto by mi to poodlewał a ja bym to odkupywał Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 a do czego to ma służyć jeśli wolno wiedziec Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 jest to moim zdaniem głowka stosowana do montazy kotwicy przy wytwarzaniu przynety spiningowej jaka jest kogut przeznaczony w polowie sandaczy z opadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obmet Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 spróbuj poszukać na www.formywedkarskie.pl może dopasujesz jakąś formę żeby to odlewać Link to comment Share on other sites More sharing options...
McGREGOR Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Witaj, ile tego potrzebujesz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts