Sevi19 Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 Witam jako, że zbliżają się 60 urodziny mojego ojca chciałbym zakupić prezent a konkretnie chodzi mi o silnik do łódki łódka pływa tylko po zalewie nie znam sie na tym i chciałbym coś wybrać interesuje mnie silnik o mocy od 4 KM do 6 KM spalinowy chyba, że jakiś elektryczny byłbym dobrym rozwiazaniem cena jaką chce przeznaczyc na to to 1000/1200 zł silnik po każdym połowie bedzie wyjmowany i przewożony autem co możecie polecić ? aaa i bym zapomniał łódka długość ma gdzie okolo 4/5 m coś takiego czekam na propozycje pomóżcie
wind Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 od 4 KM do 6 KM spalinowy chyba, że jakiś elektryczny To spalinowy czy elektryczny. Na tym zalewie są jakieś ograniczenia, np. strefa ciszy?? Pewny nie jestem ale zdaje mi się, że przy silnikach powyżej 5 koników potrzebne są uprawnienia na kierowanie taką łodzią. ale to może mi się tylko wydawać.
grzybek Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 Przy takich założeniach najrozsądniej będzie kupić używany, 4suwowy silnik 4KM. Jest lżejszy, ma własny zbiorniczek paliwa. Elektryk będzie na pewno lżejszy ale doliczając koszt zakupu akumulatora oraz brak możliwości ładowania na wodzie może być problem. Zalewy są często dosyć spore więc przeloty mogą być długie... Często i fala może być upierdliwa a i energii może zabraknąć na powrót. Jeżeli nie ma strefy ciszy w obwodzie to zdecydowałbym się na zakup spaliny, bezsprzecznie. uprawnienia na kierowanie taką łodzią z silnikiem do 13KM bez uprawnień
wind Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 z silnikiem do 13KM bez uprawnień Czyli tylko mi się wydawało
grzybek Napisano 8 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2015 Yamaha, Mariner, Mercury... żadnej chińszczyzny. Najlepiej od pierwszego właściciela. Z tabliczką znamionową i papierami.
Rekomendowane odpowiedzi