Mikołaj Rauchut Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 (edited) Witam. Dzisiaj byłem na stawie i łowiłem zwyczajnie na spławik, lecz nic ciekawego nie brało, więc postanowiłem zwiększyć grunt na taki, aby ołów i przynęta leżała na dnie a spławik unosił się na tafli wody. Wtedy po około 10 minutach wyciągnąłem pierwszego okonia. Bardzo spodobał mi się ten sposób łowienia wydaje mi się bardziej efektowny i tu moje pytanie czy nadal mogę łowić tak jakbym zarzucał na spławik czy to niezbyt dobry pomysł. Lepiej zmienić zestaw na koszyczek itp. ? Prosił bym o jakieś porady a nie tylko suche odpowiedzi typu "zmień ten zestaw jest beznadziejny" Edited July 27, 2015 by Mikołaj Rauchut Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Pewnie, że możesz to tzw. zestaw przegruntowany. Łowienie z koszyczkiem będzie równie efektywne, jeśli nie bardziej, bo przynęta znajduje się bezpośrednio w zanęcie za każdym rzutem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Rauchut Posted July 27, 2015 Author Report Share Posted July 27, 2015 a taki najprostszy sposób z rurką antysplątaniową z koszyczkiem ? I jaki rozmiar haczyka i czy będę musiał założyć ping pong ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Nie wiem jaki masz sprzęt. Nie wiem, jakich przynęt chcesz użyć, nie wiem jakie masz wędzisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Rauchut Posted July 27, 2015 Author Report Share Posted July 27, 2015 Nie wiem jaki masz sprzęt. Nie wiem, jakich przynęt chcesz użyć, nie wiem jakie masz wędzisko. racja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts