Jump to content

Obrotówki Jaxon Holo Select

namek
 Share

Recommended Posts

O z chęcią też poznam opinię bo raz mi chodziły po głowie. Kupiłem jakiś czas temu woblera Jaxona z serii Holo Select i fajnie pracuje nie odbiega od bardziej firmowych konkurentów, nie mam do niego zastrzeżeń, odpowiada i jest dość tani.

Edited by RybakONB

To ja się wypowiem bo posiadam dwie z tej serii :)

Otóż kręcą się pięknie że ryba szaleje za nimi... a najbardziej okonie.

Pasiaki tam gdzie łowie ganiają błystkę nawet stadami.

Obrotówka warta polecenia :)

Kupiłem jakiś czas temu woblera Jaxona z serii Holo Select i fajnie pracuje nie odbiega od bardziej firmowych konkurentów, nie mam do niego zastrzeżeń, odpowiada i jest dość tani.

Nie wiem jak obecnie, ale jakiś czas temu te woblery należało natychmiast po zakupie lakierować, bo ichniejszy pękał i łuszczył się. Być może zlikwidowali ten problem, ale miej to na uwadze... ;)

Nie miałem zaufania do błystek JAXON-a, ale ostatnio za namową kolegi kupiłem obrotówki z serii Fenix (4 i 12g) oraz Holley (3 i 10g). Pracują wcale nie gorzej niż Mepssy, a są od nich zdecydowanie tańsze. Mają dobre strzemiączka z litego drutu z nawierconymi otworkami i nie gasną nawet w opadzie i przy bardzo wolnym prowadzeniu, jedyną wadą jest niezbyt dobra trwałość naklejonej folii, dość szybko puchnie i łuszczy się, ale to może dać w niektórych przypadkach nawet pozytywny efekt.

Niestety w moich jeziorkach poziom wody spadł o około metra, rybki poszły na głębszą wodę i trudno bez łódki cokolwiek wydłubać, więc nie potrafię określić ich łowności, ale nie powinno być źle.

Edited by Alexspin

Nie wiem jak obecnie, ale jakiś czas temu te woblery należało natychmiast po zakupie lakierować, bo ichniejszy pękał i łuszczył się. Być może zlikwidowali ten problem, ale miej to na uwadze... ;)

Oczka takie wklejone tylko przejechałem bezbarwnym lakierem bo wydawały mi się za licho wklejone ale to tylko estetyka dla oka rybaka :) Na razie jest ok, ale racja długo aż tak nie pływa, może z czasem coś wyjdzie... No nic zobaczy się co z tego będzie. Kultura pracy nie jest zła, nie odbiega od konkurentów a to najważniejsze :] Wygląd jak się chce można poprawić bądz polakierować jeszcze raz jak pęknie. No ale nie każdy lubi tak się bawić :)

Edited by RybakONB

Z obrotówek Jaxona,stosuję czasem modele Holley i Classic Contra, nr.3 i 4. W moich łowiskch sprawdzają się obrotówki ze skrzydełkiem typu Comet, raczej większych rozmiarów. Na tej wielkości obrotówki dobrze reagują szczupaki i większe okonie. Nie lubię stosować i nie stosuję obrotówek ze skrzydełkiem typu long (listek wierzby), bez względu na firmę. Moim subiektywnym zdaniem, najskuteczniejsze są błyski ze skrzydełkiem w kolorze srebrnym (taki nieco matowy nikiel, ale na pewno nie "lusterkowy"),seledynowym w czarne kropki, oraz czarne w żółte kropki. Obrotówki Jaxona bywają łowne, ale zwykle mają kotwiczki marnej jakości, zbyt miękkie, przez co szybko się tępią. Irytuje często odklejająca się folia ze skrzydełek, o czym wspominał Alex. A bywało, że dany wzorek był jedynym skutecznym tu i teraz.

Nie lubię stosować i nie stosuję obrotówek ze skrzydełkiem typu long (listek wierzby), bez względu na firmę. Moim subiektywnym zdaniem, najskuteczniejsze są błyski ze skrzydełkiem w kolorze srebrnym (taki nieco matowy nikiel, ale na pewno nie "lusterkowy"),

Zbyszek, mam na rzekę pewniaka na szczupaka i jest to właśnie long, ale jak napisałeś, nie "lusterko", tylko taki matowy "drapany" long. To jest właśnie mój ulubieniec. ;) Jak jest szczupak w jakimś miejscu, to nie ma cudów, musi w tą wirówkę walnąć. Przełam się i spróbuj (na moją odpowiedzialność). ;)

Jarku, kupię i wypróbuję tą błystkę z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na szacunek do Ciebie, po drugie z czystej ciekawości. Na wszelki wypadek kupię kilka egzemplarzy różnej wielkości. Obawiam się tylko że w tym sezonie, gdy wyjątkowo trudno jest o sensownego szczupaka, nawet najlepsza błystka cudów nie zdziała.Ale jak uczy wędkarska praktyka, jest szansa że jesienią worek (lub choćby woreczek), ze szczupakami się otworzy.

Używam wirówek jaxona z powodzeniem, nie potrafię napisać jakie to modele bo zawsze kupuje na "oko".

Na moich zbiornikach sprawdziły się te z chwostami.

Mam zastrzeżenia tylko do jednej zakupionej - element po którym obraca się paletka zardzewiał.