Docio Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Jak w temacie. Czy kogoś (oprócz mnie oczywiście ) spotkała ostatnio konieczność weryfikacji autentyczności systemu? Pytam, bo nie wiem, czy przejść nad tym do porządku dziennego, czy poinformawać odpowiednie władze o nadużyciu przez firmę Microsoft polegającym na wyłudzeniu opłaty telefonicznej oraz o możliwej próbie zmuszenia użytkowników do zmiany systemu na popapraną dziesiątkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Czy kogoś (oprócz mnie oczywiście ) spotkała ostatnio konieczność weryfikacji autentyczności systemu? Nie! A nie mówiłem, że wystarczy wyłączyć aktualizacje automatyczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 1, 2015 Author Report Share Posted October 1, 2015 Aktualizacje nadal są tylko nie systemu ale zabezpieczeń. A w ogóle po trzech tygodniach komp bez prądu ledwo uruchomiłem. Od wczoraj tak mi dał popalić, że jeszcze mam włos zjeżony na piętach. Generalnie musiałem przeczyścić wszystkie złacza i styki oprócz procka. Nawet sloty pamięci, gdyż co chwilę miałem niebieski ekran z błędem ramu. Normalnie horror ale już, chyba, mam nadzieję, że sytuacja opanowana. Komp mruczy tak jak zwykle, czyli poprawnie. Aha. Bateria na płycie głównej nie wytrzymała czasu bez zasilania choć ma tylko rok. Pierwsza zagwozdka to był fakt, że nie chciała mi się otworzyć żadna strona. Komunikat jaki otrzymywałem to, że certyfikat poufności jest nieaktualny i wydany na okres, który dopiero nastąpi. Całkiem przypadkiem wszedłem w opcje daty i czasu w biosie, gdy sprawdzałem ustawienia. Po ustawieniu wszystko ruszyło jak trzeba i tylko ta weryfikacja, kolejne 5zł w plecy na telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jmatejko Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 W sumie dziwne, niby to całe wspomaganie dla XP się chyba już zakończyło ale żeby takie problemy były? Nie zdarzyło mi się szczerze mówiąc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts