Skocz do zawartości

Łowię w Norwegii często rybe, tylko nie wiem co to ;) Pomożecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Łowie tu sobie mocno amatorsko ryby w morzu północnym (Norwegia) i dość często trafia mi sie taka ryba, której za zadne skarby nie moge nazwać. Na tym zdjęciu te dwa pierwsze pionowe z lewej to raczej czarniak (nor. sei) a to pozostale 3 (takie same) to cholera wie. Niby podobne do plamiaka/łupacza, ale sam nie wiem.
Na tej największej sztuce dobrze widać najbardziej charakterystyczna ceche - bardzo ostre łuski w tylnej częsci ryby są wzdłużne i poprzeczne (po tym załamaniu). Sa tak ostre, ze mozna by bylo sobie o to reke pocharatać. Troche podobne do dorszowatych. Mięso białe, w smaku podobne do czarniaka, ale troche mniej szlachetne, osci latwo odchodzą.

Pomożecie?

Edytowane przez wind
zdjęcie usunięte, niezgodne z regulaminem.
Napisano

Zdjęcie mało przyjemne ale to moje zdanie :) a po drugie w regulaminie jest "Zabrania się umieszczania w galerii / na forum zdjęć z rybami, które zostały zrobione poza łowiskiem. Co to znaczy? To znaczy, że wrzucamy zdjęcia ryb zrobione nad wodą a nie z firanką czy kanapą w tle...."

Napisano (edytowane)

Zdjęcie usunięte, zgodnie z regulaminem forum.

Dzięki Daniel, nie żebym się czepiał ale wole rybki oglądać w całości :D Mało mnie interesuje kto jaki ma zlew i jak rybie uciął głowę  :angry:

Edytowane przez marckus
Napisano

Hah ;) Panowie, to jest wlaśnie powód dla którego fora umieraja ;)

Bzdurne regulaminy i nadgorliwi moderatorzy. Przypomina to elektrode, serio serio. Zluzujcie ;)

Podziękuję Wam za pomoc i pewnie w życiu tu nie zajrze. Zdecydowanie wolę zjeść rybę nie mając pojęcia jak się nazywa niż dołączyć do społeczności która zamiast napisać jaka to ryba, dyskutuje o zdjęciu.

Z pozdrowieniami mimo wszystko!

Napisano

Bzdurne regulaminy i nadgorliwi moderatorzy. Przypomina to elektrode, serio serio. Zluzujcie

Nie niech nie bedzie regulaminow i moderatorow ,to bedziemy przeklinac,wyzywac sie nawzajem itd.Wtedy dopiero beda umierac fora.
Napisano

Każdy ma prawo do własnej opinii, ale rejestrując się na forum trzeba zaakceptować regulamin a tam jest wszystko jasno napisane. Na szczęście nie posiadam narzędzi, które pozwalałyby zmusić kogokolwiek do uczestniczenia w życiu forum.

Temat siłą rzeczy został wyczerpany więc zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...