Jump to content

Spinning i kołowrotek na Wisłę

Recommended Posts

Wędziska:

GTX 2.70m 5-25g chyba najciekawsza konstrukcja z ofert JAXON-a. Machałem tym wędziskiem kilka godzin, rewelacja, bajka... :)

Z innych marek zerknij na:

133003270

CHC-22-35-260 Fast

Ewentualnie:

CC 279cm 7-23g ale to nieco wyższa półka cenowa.

Kołowrotki:

KJ-TRV300

1046-030

CHW-ZAF-3000

Ps

Nie łowiłem na Wiśle i to na raczej już spokojnym nurcie koło Torunia. Na Pilicy powyżej Sulejowa i na Warcie powyżej Śremu gdzie nurt jest dość pokaźny używam głównie zestawu:

121020300

KJ-ARM300M

i nie mam zastrzeżeń, mimo że jest to zestaw budżetowy.

Przed wczoraj dotarł do mnie w bardzo mocno promocyjnej cenie 28-83-305. Jeśli aura pozwoli przetestuję go na Warcie w następny weekend.

Edited by Alexspin

Kolego jak chcesz dobry kołowrotek to :
Ryobi Zauber FD 4000
Spro RedArc 4000

Ryobi Arctica FD 4000

- (kolega powyżej wymienił), są praktycznie niezniszczalne i na rzece się sprawdzą. Ładniejsze są wersje FC w RYOBI, ale są delikatniejsze, nie każdy już je chwali. Z nawojem żyłko jest różnie.

Również mogę z czystym sumieniem Ci polecić Robinson Marshal - też jest to kołowrotek nie do zdarcia.

Co do wędzisk:

- Okuma Black Rock do 30/35 gram CW

- York Blue Diamond  Spin / EVO spin ( też są z dobrych materiałów, bardzo wytrzymałe)

- Jaxon New Generation Spin do 30 cw (spokojnie możesz rzucać większymi główkami i kij wytrzyma)

• 4 months later...

Wojtku, napisz później kilka słów na temat tych wędzisk, jakie wrażenia co do ich użytkowości, jakie różnice między tymi wędziskami. Uważam, że Impress jest bardzo udanym wędziskiem i będzie ciekawe porównanie z Viper-em, który jest ponoć następcą bardzo udanej i chwalonej serii Mileniu.