Wojciech Krajnik Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Witam Jaki sprzet byscie polecili na polow spininngiem w okolic Tczewa chodzi o jakis dobry spinning do 300-400zl i kolowrotek tez w mniej wiecej w takich cenach. Chcialbym łowic sandacze szczupaki bolenie wlasnie w okolicach Tczewa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 (edited) Wędziska: GTX 2.70m 5-25g chyba najciekawsza konstrukcja z ofert JAXON-a. Machałem tym wędziskiem kilka godzin, rewelacja, bajka... Z innych marek zerknij na: 133003270 CHC-22-35-260 Fast Ewentualnie: CC 279cm 7-23g ale to nieco wyższa półka cenowa. Kołowrotki: KJ-TRV300 1046-030 CHW-ZAF-3000 Ps Nie łowiłem na Wiśle i to na raczej już spokojnym nurcie koło Torunia. Na Pilicy powyżej Sulejowa i na Warcie powyżej Śremu gdzie nurt jest dość pokaźny używam głównie zestawu: 121020300 KJ-ARM300M i nie mam zastrzeżeń, mimo że jest to zestaw budżetowy. Przed wczoraj dotarł do mnie w bardzo mocno promocyjnej cenie 28-83-305. Jeśli aura pozwoli przetestuję go na Warcie w następny weekend. Edited November 29, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Kolego jak chcesz dobry kołowrotek to :Ryobi Zauber FD 4000Spro RedArc 4000 Ryobi Arctica FD 4000 - (kolega powyżej wymienił), są praktycznie niezniszczalne i na rzece się sprawdzą. Ładniejsze są wersje FC w RYOBI, ale są delikatniejsze, nie każdy już je chwali. Z nawojem żyłko jest różnie. Również mogę z czystym sumieniem Ci polecić Robinson Marshal - też jest to kołowrotek nie do zdarcia. Co do wędzisk: - Okuma Black Rock do 30/35 gram CW - York Blue Diamond Spin / EVO spin ( też są z dobrych materiałów, bardzo wytrzymałe) - Jaxon New Generation Spin do 30 cw (spokojnie możesz rzucać większymi główkami i kij wytrzyma) Link to comment Share on other sites More sharing options...
calvuss Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Tych gatunków co wymieniłeś to w okolicach tczewa poszukaj ale w raczej w centrali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Krajnik Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Wybór padł na Ryobi Zauber FD 4000 oraz JAXON Impress Spin GTX 2.70m 10-30g i bede mial okazje tez łapac na Dragon Viper HD 2,75 7-30g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Wojtku, napisz później kilka słów na temat tych wędzisk, jakie wrażenia co do ich użytkowości, jakie różnice między tymi wędziskami. Uważam, że Impress jest bardzo udanym wędziskiem i będzie ciekawe porównanie z Viper-em, który jest ponoć następcą bardzo udanej i chwalonej serii Mileniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts