Piotr01 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 (edited) Witam Jaki czas można trzymać pellet. Chciałbym zrobić zapas pelletu na półtora roku. I czy te gliny i ziemie są dobrej jakości LINK. Zanęty, atraktatory mają datę ważności kulki proteinowe, a co jeśli chodzi o ziemie gliny jaki czas można je trzymać w zapasie. Dzięki Edited December 19, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Gliny możesz długo trzymać odpowiednio zamknięte w oryginalnych opakowaniach. Tych glin nie znam, ale ze wszystkich jakie znam najlepiej leżały mi górka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Te produkty są podobne do tych, które zakupiłem na wiosnę w pewnej firmie z Ostrowca. Jakość produktu przyzwoita i nic ponadto. Reszta do bani. Ale oczywiście mogę się mylić i są to całkiem inne produkty. Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz dobre jakościowo gliny w bardzo dobrej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Jaki czas można trzymać pellet Tu nie ma żadnej filozofii, reguły są podobne do tych, które dotyczą przechowywania żywności. Z tym, że mniej rygorystyczne. 1. Wysusz na przysłowiowy wiór. Trochę głupie, ale Twój pellet przeżyje mnie na bank. 2. Zamroź, Twój pellet będzie smaczny nawet w dniu mojej śmierci. A mówię szczerze, jeszcze te 18 miesięcy mam zamiar żyć. 3. Zapakuj podciśnieniowo i trzymaj w chłodnym, ciemnym miejscu. Półtorej roku masz jak w banku. Są takie fajne, małe i tanie pakowarki na alledrogo. Więcej info znajdziesz na stronach "wędliniarzy". Na glinach się nie znam, mam z nimi czasem kontakt na komendzie lub przy kontroli drogowej. Dodawać nie muszę, że ta przyjemność należy do tych raczej wątpliwych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts