Jump to content

Jaki kołowrotek okoniowy?

Recommended Posts

Toż to haczyki droższe się kupuje od tej żyłki :-) jestem ciekawy jak taka żyłeczka wygląda po sezonie i jakiej w ogóle ona jest jakości...:-) To jeśli ta osoba sprzedaje za 2zł to w hurtowni taka żyłka kosztuje jakieś 1,20-1,50zł. Edited by Młodszy92

A to prawda czasami w supermarketach można trafić ciekawy sprzęt za śmieszne pieniądze :) Ja osobiście w Biedronce kupiłem pudełko z blaszkami na okonia i kilka sztuk większych,to te większe okazały się całkiem łowne,a najlepsze jest to że takich blaszek nigdzie w sklepie nie dostaniesz nawet żeby podobne były.. :) A kupiłem to ponieważ pudełko mi się spodobało,a to wszystko kosztowało tyle co pudełko w wędkarskim.

Też tak mam.  :D Ja tak kiedyś kupiłem w Lidl'u torbę wędkarską. Jakieś 60 PLN to kosztowało. Ale było jedno ale. Cała ta torba była wypchana pudełkami z przegródkami. Chyba z 8 sztuk tam było. Torba solidna, zdecydowanie lepiej wykonana niż wiele "firmowych". Pudełka jak pudełka, tworzywo elastyczne, zatrzaski nie pękają, przegródki "regulowane". Czysty zysk. No i najważniejsze, do torby wchodzi na lekki ścisk chyba 10 browarów, nic nie brzdąka, nie obija się.  :lol:

Ostatnio kupiłem taką torbę z czterema pudełkami, jest bardzo przyzwoita. Wnętrze wyściełane mocną folją, pudełka solidne, z regulowanymi przegródkami. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Co do kołowrotka i żyłki na okonie i wzdręgi:

- do wędziska 1-7g używam kołowrotka model KDA052-504FD i żyłkę 0,12mm,

- do wędziska 3-14g używam kołowrotka model KJ-NAN050T i żyłkę 0,14mm.

Edited by Alexspin

• 1 month later...