Majcher92 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Witam Posiadam wędkę Jaxon Inspiral 3-15g 2,40m,i poszukuję do niej kołowrotka tak do 150-180 zł. Macie coś sprawdzonego co śmiało możecie polecić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Do lekkiego spinningu używam SPRO Addiction Micro Cast 10100, tutaj 190 zł ale na Allegro 169,60 zł link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Jakieś inne propozycje jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Ja używam od dwóch sezonów taki i jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Jotes a jak wygląda sprawa rzucania lekkimi przynętami? Można oddać daleki rzut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Jak dobrze nawiniesz dobrą żyłkę - to czemu nie? No bo niby co to jest kołowrotek "okoniowy"? 3 gramy z mojego mikado sensitve coś tam leciały często za daleko. A kołowrotek to tam mam - jakiś okuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 To co to znaczy dobrą żyłkę? Te tanie po 10-20 zł gorzej się rozwijają z kołowrotka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 (edited) Za 20 to 150 metrów kupisz bardzo dobrej żyłki. Tanie to są po 5 PLN. Ja pierdzielę, ale mam składną składnię. Edited December 20, 2015 by quartz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Takich po 5zł szczerze mówiąc to nawet nie widziałem :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Takich po 5zł szczerze mówiąc to nawet nie widziałem A jak zobaczysz, to i tak się nie podpuszczaj na nie. Szukaj w przedziale 12-20 zł np Dragon Spinn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Wiem wiem,nigdy takich tanich nie kupowałem,bo jak to mówią,kupujesz tanio,kupujesz dwa razy :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 (edited) To mało młody przyjacielu widziałeś. Żyłka wędkarska Best Line Shark Edited December 20, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 (edited) To mało młody przyjacielu widziałeś. http://allegro.pl/zylka-wedkarska-best-line-shark-150m-0-18-mm-i5700586383.html Toż to haczyki droższe się kupuje od tej żyłki :-) jestem ciekawy jak taka żyłeczka wygląda po sezonie i jakiej w ogóle ona jest jakości...:-) To jeśli ta osoba sprzedaje za 2zł to w hurtowni taka żyłka kosztuje jakieś 1,20-1,50zł. Edited December 20, 2015 by Młodszy92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Pomyśl ile to w Chinach musiało kosztować. Z drugiej strony, sam nie wiem czym kierowany, kupiłem kiedyś żyłki w Lidl'u. I powiem Ci szczerze, byłem mile zaskoczony. Rzekłbym - średnia półka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 A to prawda czasami w supermarketach można trafić ciekawy sprzęt za śmieszne pieniądze Ja osobiście w Biedronce kupiłem pudełko z blaszkami na okonia i kilka sztuk większych,to te większe okazały się całkiem łowne,a najlepsze jest to że takich blaszek nigdzie w sklepie nie dostaniesz nawet żeby podobne były.. A kupiłem to ponieważ pudełko mi się spodobało,a to wszystko kosztowało tyle co pudełko w wędkarskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Też tak mam. Ja tak kiedyś kupiłem w Lidl'u torbę wędkarską. Jakieś 60 PLN to kosztowało. Ale było jedno ale. Cała ta torba była wypchana pudełkami z przegródkami. Chyba z 8 sztuk tam było. Torba solidna, zdecydowanie lepiej wykonana niż wiele "firmowych". Pudełka jak pudełka, tworzywo elastyczne, zatrzaski nie pękają, przegródki "regulowane". Czysty zysk. No i najważniejsze, do torby wchodzi na lekki ścisk chyba 10 browarów, nic nie brzdąka, nie obija się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 No i najważniejsze, do torby wchodzi na lekki ścisk chyba 10 browarów, nic nie brzdąka, nie obija się. To bardzo praktyczna ta Twoja torba,i to co ważne na zasiadce mieści się i to w sporych ilościach,pozazdrościć tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Takie ło coś. Z tym, że moja jest zielona i jakby bardziej "masywna". No i ja dałem niecałe 60 albo 70 PLN. Dokładnie nie pamiętam, to było minimum 3 lata temu. Wybacz staremu dziadowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 Bardzo fajna ta torba,sam bym chętnie kupił taką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Ostatnio kupiłem taką torbę z czterema pudełkami, jest bardzo przyzwoita. Wnętrze wyściełane mocną folją, pudełka solidne, z regulowanymi przegródkami. Jestem z niej bardzo zadowolony. Co do kołowrotka i żyłki na okonie i wzdręgi: - do wędziska 1-7g używam kołowrotka model KDA052-504FD i żyłkę 0,12mm, - do wędziska 3-14g używam kołowrotka model KJ-NAN050T i żyłkę 0,14mm. Edited December 21, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabar Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 podoba mi się ta torba... to na prawdę dobra torba XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts