Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak dobrze nawiniesz dobrą żyłkę - to czemu nie? No bo niby co to jest kołowrotek "okoniowy"? 3 gramy z mojego mikado sensitve coś tam leciały często za daleko. A kołowrotek to tam mam - jakiś okuma.

Napisano (edytowane)

Za 20 to 150 metrów kupisz bardzo dobrej żyłki. Tanie to są po 5 PLN.  :)

Ja pierdzielę, ale mam składną składnię. :(

Edytowane przez quartz
Napisano

Takich po 5zł szczerze mówiąc to nawet nie widziałem

A jak zobaczysz, to i tak się nie podpuszczaj na nie. Szukaj w przedziale 12-20 zł np Dragon Spinn.

Napisano (edytowane)
Toż to haczyki droższe się kupuje od tej żyłki :-) jestem ciekawy jak taka żyłeczka wygląda po sezonie i jakiej w ogóle ona jest jakości...:-) To jeśli ta osoba sprzedaje za 2zł to w hurtowni taka żyłka kosztuje jakieś 1,20-1,50zł. Edytowane przez Młodszy92
Napisano

Pomyśl ile to w Chinach musiało kosztować.  :D

Z drugiej strony, sam nie wiem czym kierowany, kupiłem kiedyś żyłki w Lidl'u. I powiem Ci szczerze, byłem mile zaskoczony. Rzekłbym - średnia półka.

Napisano

A to prawda czasami w supermarketach można trafić ciekawy sprzęt za śmieszne pieniądze :) Ja osobiście w Biedronce kupiłem pudełko z blaszkami na okonia i kilka sztuk większych,to te większe okazały się całkiem łowne,a najlepsze jest to że takich blaszek nigdzie w sklepie nie dostaniesz nawet żeby podobne były.. :) A kupiłem to ponieważ pudełko mi się spodobało,a to wszystko kosztowało tyle co pudełko w wędkarskim.

Napisano

Też tak mam.  :D Ja tak kiedyś kupiłem w Lidl'u torbę wędkarską. Jakieś 60 PLN to kosztowało. Ale było jedno ale. Cała ta torba była wypchana pudełkami z przegródkami. Chyba z 8 sztuk tam było. Torba solidna, zdecydowanie lepiej wykonana niż wiele "firmowych". Pudełka jak pudełka, tworzywo elastyczne, zatrzaski nie pękają, przegródki "regulowane". Czysty zysk. No i najważniejsze, do torby wchodzi na lekki ścisk chyba 10 browarów, nic nie brzdąka, nie obija się.  :lol:

Napisano

No i najważniejsze, do torby wchodzi na lekki ścisk chyba 10 browarów, nic nie brzdąka, nie obija się.  :lol:

To bardzo praktyczna ta Twoja torba,i to co ważne na zasiadce mieści się i to w sporych ilościach,pozazdrościć tylko :)

Napisano

Takie ło coś. Z tym, że moja jest zielona i jakby bardziej "masywna". No i ja dałem niecałe 60 albo 70 PLN. Dokładnie nie pamiętam, to było minimum 3 lata temu. Wybacz staremu dziadowi. :D

812c9c48dc0cb0103042bb3483572c1d.jpg

Napisano (edytowane)

Ostatnio kupiłem taką torbę z czterema pudełkami, jest bardzo przyzwoita. Wnętrze wyściełane mocną folją, pudełka solidne, z regulowanymi przegródkami. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Co do kołowrotka i żyłki na okonie i wzdręgi:

- do wędziska 1-7g używam kołowrotka model KDA052-504FD i żyłkę 0,12mm,

- do wędziska 3-14g używam kołowrotka model KJ-NAN050T i żyłkę 0,14mm.

Edytowane przez Alexspin
  • 1 miesiąc temu...