tylkospin Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 JAXON FEROX MICRO SPIN 270 CM 3-15 GR Co sądzicicie o tym spiningu na początek? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 (edited) Niezłe wędzisko, ale jeśli to ma być okoniówka i jeśli JAXON, to poleciłbym raczej model WJ-RAX27008. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet, to polecam Viper SL, na prawdę dobre, mocne wędzisko - da radę nie tylko okoniowi, a jednocześnie jego delikatność pozwoli połowić również wiosenne wzdręgi. Edited January 4, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 A mnie się nasunęła taka mała dygresja. Czemu wędki Jaxona są tak tanie? Bo tną koszty na czym się da. Blanki może i dobre, ale za to pianka Eva na rękojeści pasuje, jak zającowi dzwonek. Jak już jest rękojeść korkowa, to można się na tym przejechać jak diabli. Czemu? Bo korek jest tylko na wierzchu, warstwa tak cienka, że aż strach ją czyścić z zabrudzeń. Ja się podpuściłem i wyczyściłem, do gołego czegoś tam - nawet nie potrafię określić, co to jest. Ale wiem z własnego doświadczenia, że korka tam było może 0,3 mm. No, ale skoro tak tanie są kije, to oszczędzają, bo korek portugalski jest w cenie i kije z rękojeścią z prawdziwego zdarzenia musiałyby od razu być sporo droższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Jarku masz rację, nie da się zrobić złotej klamki za cenę mosiężnej, ale obie spełniają swoją podstawową rolę w identyczny sposób, coś za coś. Ja na wszelki wypadek nie czyszczę korka, przecież i tak się wybrudzi na najbliższy wypadzie. Trudno, jestem niechluj pod tym względem, ale dla mnie wędka ma łowić, a nie wyglądać, tym bardziej, że uchwyt najmniej się rzuca w oczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Teraz to ja zgadzam się z Tobą Alku i dlatego uprzedziłem, że to tylko zdanie wtrącone w ten wątek. Ja raz na rok, przeważnie wiosną, czyszczę rękojeści i stąd wiem, do czego się już doczyściłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Niezłe wędzisko, ale jeśli to ma być okoniówka i jeśli JAXON, to poleciłbym raczej model WJ-RAX27008. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet, to polecam Viper SL, na prawdę dobre, mocne wędzisko - da radę nie tylko okoniowi, a jednocześnie jego delikatność pozwoli połowić również wiosenne wzdręgi. Może i ja się zdecyduje na tego dragona bo zwykłego spina nie wklejanke o cw do 12g nie kupie chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 (edited) Może i ja się zdecyduje na tego dragona bo zwykłego spina nie wklejanke o cw do 12g nie kupie chyba Paweł, ale ten Viper SL to też wklejanka i ma CW 1-7 a nie do 12g. Pogmeraj trochę w serii Viper, powinieneś znaleźć wędzisko w granicach do 15g tradycyjnej konstrukcji. Ps Tutaj masz katalog. Edited January 5, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 I takim do 15g będe czuł dobrze brania małych okoni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 (edited) Ja używam takiego Kongera i jestem zadowolony, nie jest to wklejanka, kijek przyjemny, osprzęt Fuji. Dolny c.w. według mnie ok, od 3g już się ładuję konkretniej Ale i 2g spokojnie obsłuży, przekazywanie brania bardzo dobre, górnego c.w nie sprawdzałem ale rzucałem 9g obrotówka i bez problemowo. Ugięcie ładne są fotki na innej stronce, kij dość solidny myślę że poradzi sobie z przyłowami. Jak ze te pieniądze jest naprawdę godny polecenia. Edited January 5, 2016 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts