Jump to content

Srogie łowienie

Piotr01
 Share

Recommended Posts

Ja osobiście traktuję ten film, jako żarcik z widza. Dlaczego? To proste! Skąd wiesz dla ilu łowiących była przeznaczona taka ilość zanęty? Skąd wiadomo, że do tej siaty pełnej ryb nie dorzucili się na koniec wszyscy łowiący obok gościa z filmiku? Przelicz czas holu każdej ryby i sprawdź, ile godzin musiałby spędzić nad wodą, żeby aż tyle nałowić? Na moje oko, powinieneś czas holu pomnożyć przez, jakieś 50 szt leszczy, ale do nich masz też masę sieczki. I zasadnicze pytanie: Czy są w Polsce takie łowiska, żeby nałowić "jak głupi mydła"? (filmik oglądałem bez głosu i tylko pobieżnie, mogłem więc coś pominąć!). Nie wierzę w to!...

Poza tym, chciałbyś też tak samo wypchać swoją siatę? Odpowiedzi szukaj w RAPR pkt 3.5, w dziale "Wędkowanie". 

Odpowiedzi szukaj w RAPR pkt 3.5, w dziale "Wędkowanie"

Z całym SZACUNKIEM, ale punkt 9 działu ochrona ryb wyraźnie mówi, że leszcza nie dotyczą limity połowu...

Dodam tylko, że sam nie jestem zwolennikiem teorii, że co na haku to do siatki...

Jeśli tam był tylko leszcz, to nic złego koleś z filmiku nie zrobił...

Edited by Tammyy

Jeśli tam był tylko leszcz, to nic złego koleś z filmiku nie zrobił...

No właśnie, że nie był sam leszcz i o tym napisałem powyżej. Tammy, z całym szacunkiem - chłopaku - pewnych rzeczy nie mogę Ci napisać wprost, ale zapewniam, że wszystko jest pod kontrolą. Ot, po prostu włączyła mi się czerwona dioda i zapytanie - "Po kiego licha?".  :wacko: 

Nie oglądałem filmu ale w siatce nie ma samych leszczy, widać wyraźnie także płocie. A co do ilości osób, to jestem pewny, że była co najmniej jeszcze jedna. W siatce jest minimum 70kg ryb. Trudno to sobie może wyobrazić ale już przy 20kg jedna osoba ma poważne problemy z wyjęciem siatki z wody a chwyt za obręcze kończy się ich rozerwaniem.. W dodatku ten brzeg, zupełnie jakby to był opalikowany kanał, a to sugeruje co najmniej pół metra wody na pierwszym progu, czyli podnoszenie takiej masy z przykucu.

Szczerze pisząc to ja sobie nie wyobrażam wyjęcia siatki z wody z taką ilością ryb nawet w kilka osób. Siatka też ma swoją wytrzymałość.