Wrah Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Miał może ktoś owy kołowrotek ? Wiem, że to raczej dolna pułka, ale może posłuży do matchówki przy nastawieniu na połów raczej mniejszych sztuk, a nie jakiś 2kilowych okazów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 (edited) Miał może ktoś owy kołowrotek ? Wiem, że to raczej dolna pułka, ale może posłuży do matchówki przy nastawieniu na połów raczej mniejszych sztuk, a nie jakiś 2kilowych okazów? Ów kołowrotek, to faktycznie dolna półka. Rozejrzyj się za kołowrotkiem z przednim hamulcem - oznaczenie FD. Przedni jest bardziej precyzyjny i niezawodny. Ps Pamiętaj, żeby na końcu zestawu przyczepić karteczkę "Mam slaby kołowrotek, duże leszcze niepożądane"... Edited March 1, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrah Posted March 1, 2016 Author Report Share Posted March 1, 2016 nie stosuje przednich hamulców, niestety totalnie mnie to męczy, denerwuje, większość kołowrotków typowo matchowych ma przedni hamulec stąd też problemy z doborem sprzętu(bynajmiej w sklepach u mnie) w średnich cenach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 nie stosuje przednich hamulców, niestety totalnie mnie to męczy, denerwuje, większość kołowrotków typowo matchowych ma przedni hamulec stąd też problemy z doborem sprzętu(bynajmiej w sklepach u mnie) w średnich cenach. Zadaj sobie przynajmniej trud poszukania czegoś w internecie. A cena tego kołowrotka nie jest średnia, tylko niska. Kołowrotków z tylnym hamulcem jest w ofertach coraz mniej i należy się spodziewać, że w końcu zostaną w ogóle wycofane. Odnoszę wrażenie, że jesteś jeszcze na tyle młody, że nie powinieneś mieć kłopotów z przyzwyczajeniem się do zmiany upodobań, ja przestawiłem się w wieku 60-ciu lat i jakoś nie miałem problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielan Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Miałem to "cudeńko" obsługuj je delikatnie. Spławiczek i nic poza tym. btw to jest najniższa półka z możliwych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 jest najniższa półka z możliwych A Dragon i tak daje na niego 5 lat gwarancji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielan Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Wszyscy dają Marketingowe chłyty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Nie powiedziałbym... W przypadku Dragona gwarancja jak najbardziej zasługuje na pochwałę... W listopadzie reklamowałem kołowrotek, któremu brakował TYDZIEŃ(!) do końca okresu 5 lat. Wszystko odbyło się po mojej myśli, mimo, iż kołowrotek kosztował około 120 zł w 2010 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copino Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Może w takim razie warto tutaj zapytać inaczej,czyli : jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na zakup kołowrotka? Jeżeli go podasz to wtedy dopasujemy w miarę sensowne model zgodnie z Twoim budżetem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts