Jump to content

Kołowrotek Dragon THYTAN RD 340i

Recommended Posts

Miał może ktoś owy kołowrotek ? Wiem, że to raczej dolna pułka, ale może posłuży do matchówki przy nastawieniu na połów raczej mniejszych sztuk, a nie jakiś 2kilowych okazów?

Ów kołowrotek, to faktycznie dolna półka. Rozejrzyj się za kołowrotkiem z przednim hamulcem - oznaczenie FD. Przedni jest bardziej precyzyjny i niezawodny.

Ps

Pamiętaj, żeby na końcu zestawu przyczepić karteczkę "Mam slaby kołowrotek, duże leszcze niepożądane"... :diabelek:

Edited by Alexspin

nie stosuje przednich hamulców, niestety totalnie mnie to męczy, denerwuje, większość kołowrotków typowo matchowych ma przedni hamulec stąd też problemy z doborem sprzętu(bynajmiej w sklepach u mnie) w średnich cenach.

nie stosuje przednich hamulców, niestety totalnie mnie to męczy, denerwuje, większość kołowrotków typowo matchowych ma przedni hamulec stąd też problemy z doborem sprzętu(bynajmiej w sklepach u mnie) w średnich cenach.

Zadaj sobie przynajmniej trud poszukania czegoś w internecie. A cena tego kołowrotka nie jest średnia, tylko niska. Kołowrotków z tylnym hamulcem jest w ofertach coraz mniej i należy się spodziewać, że w końcu zostaną w ogóle wycofane. Odnoszę wrażenie, że jesteś jeszcze na tyle młody, że nie powinieneś mieć kłopotów z przyzwyczajeniem się do zmiany upodobań, ja przestawiłem się w wieku 60-ciu lat i jakoś nie miałem problemów.

Nie powiedziałbym... W przypadku Dragona gwarancja jak najbardziej zasługuje na pochwałę...

W listopadzie reklamowałem kołowrotek, któremu brakował TYDZIEŃ(!) do końca okresu 5 lat.

Wszystko odbyło się po mojej myśli, mimo, iż kołowrotek kosztował około 120 zł w 2010 roku.

• 5 weeks later...