Żaneta Staniak Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 (edited) Hej Kochani liczę na Waszą fachową rade. Do tej pory wędkowałam sporo ale mniejsze rybki łowiłam nie zakładałam nigdy zestawu na grubą rybę czas to zmienić i chcę łowić na metodę. Haczyki myslę że dwójeczki plecionka do przyponów kupiona taka Mistrall Shiro0,15 Nie mam sporo kasy i takie wydatki powyżej 200zł czy 300 zł za rzecz mnie nie rajcują więc postanowiłam sobię kupić wędkę : Jaxon Black Arrow 3,9m Do tego mam kołowrotek Jaxon Red CarpFRXL 500 oraz żyłkę Mistral Amundson Carp Black 0,35 Potrzebuję pomocy w dobraniu drugiego kołowrotka dam tu kilka linków i jeśli mogę prosić żebyście mi pomogli wybrać z nich ten odpowiedni na metodę na karpia myślę o rybach 2kilo+ Kołowrotki: Inspiration 3000 Jaxon Dolphin 550XTM Dragon Boat Master FD760i Mikado Delight 750 Shark Evolution 6000 Mikado Da Vinci Carp 3006 Mistrall Carp X4600 Power Okuma Travertine TRB 30 Przyznam szczerze że nie zależy mi na wolnym biegu tak jak na jakości Dziękuje za poświęcony czas Edited March 14, 2016 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Jeśli zadasz sobie nieco trudu to znajdziesz na forum wielokrotne pochwały pod adresem Okumy Travertine. Wybrałbym tylko nieco większy rozmiar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żaneta Staniak Posted March 14, 2016 Author Report Share Posted March 14, 2016 Dzięki ale jesli chodzi o pozostale moje rzeczy to co o tym sądzisz. I czy reszta kołowrotków nie nada sie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Pozostałych nie znam, i szczerze mówiąc poza Dragonem omijałbym je szerokim łukiem. Ale to tylko moje osobiste odczucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żaneta Staniak Posted March 15, 2016 Author Report Share Posted March 15, 2016 Chciałabym żeby jeszcze ktos coś napisał ale coś chyba nikt nie pomoże :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Chciałabym żeby jeszcze ktos coś napisał ale coś chyba nikt nie pomoże :/ A cóż Ci tu więcej podpowiadać, skoro już i tak "musztarda po obiedzie", bo sprzęt zakupiony? Ale ok, ja Ci powiem, że żyłkę kupiłaś o bardzo przesadzonej średnicy na te ryby, które masz w planach. Wystarczająca byłaby 0,25 - 0,30 mm (i to już max). Posłuchaj Daniela i kup sobie tę Okumę, ale wielkości 40 - 45, bo na ten kołowrotek zalinkowany przez Ciebie zbyt mało żyłki wchodzi. Ta konkretna Okuma ma doskonałe opinie w necie, reszta to szajs! Pozostałe Twoje zakupy mogą być, a nawet już muszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żaneta Staniak Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts