xartix Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Witajcie Ojciec chciałby sobie zrobić sprężyny zanętowe, ale pojęcia nie mamy, gdzie można takie rurki kupić "na metry". Może ktoś z Was wie, bo już nie mam siły szukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "Gruntówka". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Nie wiem czy warto, taka sprężyna na rurce kosztuje około 2zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Kręciłem kiedyś sprężyny, ale to było w latach osiemdziesiątych, kiedy były jeszcze niedostępne w sklepach. A kręciłem je z drutu miedzianego 4 mm/kw i na nasadkach od igieł jednorazowych. Z tym, że moje sprężyny były kręcone do połowy w lewo i od połowy w prawo, a powstały na środku jęzor, lekko odginałem dla lepszej stabilizacji na dnie (prądy zatokowe!) i żeby nie skręcały żyłki. Swoich nie musiałem już dociążać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xartix Posted March 19, 2016 Author Report Share Posted March 19, 2016 (edited) No ja wiem, że to parę złotych sztuka, ale skoro może sobie sam zrobić, to czemu nie. Już kiedyś robił takie sprężyny z patyczkami po lizakach, no ale są za krótkie. Drut ma, ale męczy mnie o te rurki. Jego kolega się naszukał, ja się w internecie naszukałem, aż w końcu pytam tutaj. Może ktoś coś wie Edited March 19, 2016 by xartix Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Pokombinujcie z "patykami" do balonów, tylko czy krawędzie nie będą zbyt ostre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 czy krawędzie nie będą zbyt ostre? Podgrzeje nad zapalniczką i lekuchno wywinie, a będzie git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xartix Posted March 19, 2016 Author Report Share Posted March 19, 2016 Jest to niezła myśl, tylko czy one nie są za grube, no i przydałby się czarny kolor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 czy one nie są za grube Dasz większy koralik i będzie OK. przydałby się czarny kolor Na Allegro są dostępne różne kolory. Czarne też . Link to comment Share on other sites More sharing options...
WierzbaAdrian2001 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Sposobów jest wiele, ale z całym szacunkiem..... Czy warto? Kosztuje to niecałe 2zł także.... No nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts