SynSowa Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Witam po dość długiej nieobecności w kraju powracam na ojczyste ziemie. No i jak w temacie padło na Głogów w woj. Dolnośląskim. Ale do rzeczy chciałbym zapytać czy jest ktoś na forum z tamtych stron bo nie wiem kompletnie jakie koło wybrać, czy wybrać je w samym Głogowie czy może jechać do Legnicy a może do Zielonej góry?! Pamiętam jak jeszcze należałem go Koła PZW Okoń w Częstochowie (moje rodzinne miasto) że niektóre koła mają swoje własne ''klubowe'' łowiska, które zarybiają itp itd dlatego chciałbym się dowiedzieć od was co polecacie co warto omijać. Jeśli też macie troszkę czasu to prosiłbym o listę jakiś łowisk w okolicach Głogowa i najlepiej gdyby to były takie łowiska bez kąpielisk. Planuję zasiadki typowo gruntowe choć w zestawie znalazłby się i spławik jak i spinning liczę na szybką odpowiedź i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Niestety ie jestem nawet blisko Twoich okolic ale... Nie jest aż tak ważne Koło. Ważny jest Okręg i pod tym względem zdecyduj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SynSowa Posted March 26, 2016 Author Report Share Posted March 26, 2016 W takim bądź razie prosiłbym o podpowiedź wędkarzy z dolnego śląska który okręg warto wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 (edited) Masz dobrą rzekę pod nosem, może wybierz koło w jakimś wędkarskim w Głogowie i śmigaj na Odrę Chyba, że wolisz na jezioro? Edited March 27, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
SynSowa Posted March 28, 2016 Author Report Share Posted March 28, 2016 marckus no właśnie wolałbym jakieś jeziorko Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 (edited) Jeżeli chodzi o jeziora to niedaleko Głogowa: 1. Jezioro Sławskie gospodarzem jest Gospodarstwo Rybackie Sława - opłaty, z tego co widać na stronie to dosyć mocno zarybiają. Potrzebna karta i opłata na ich wodach. "§2 Wędkowanie dozwolone jest tylko i wyłącznie po wykupieniu zezwolenia na amatorski połów ryb w w/w wodach obwodu oraz posiadanie karty wędkarskiej." 2. Koło Zielonej Góry, w stronę Krosna Odrzańskiego, Jezioro Dąbie Duże (często tam łowie, tutaj jest parę zdjęć tego jeziorka, które zrobiłem link) i Dąbie Małe. Z tego co mi się wydaje jeśli opłacisz w Głogowie kartę to bez problemu możesz łowić, 3. Koło Nowogrodu Bobrzańskiego, Jezioro Turowskie, 4. Jak coś to zapraszam do Żagania na Gryżyce (dawne żwirownie) można bez problemu łowić na łowisku nr 4 i 5, link do mapy. Nie wiem czy pomogłem, ale zawsze coś Edited March 30, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
SynSowa Posted April 1, 2016 Author Report Share Posted April 1, 2016 wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
misialec Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 a jak staw zameczno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErWin Posted May 27, 2017 Report Share Posted May 27, 2017 Zameczno, Odra, Sława- łapałem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts