MICHNIK Napisano 24 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja tak samo się przymierzam do zakupu sprzętu i jak wiadomo początki są trudne wszystko do dla mnie ciut skomplikowane przynajmniej na razie mam małe pytanko czy do łowienia na mokrą muchę mogę zastosować sznur pływający z tonącą końcówką??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timon01 Napisano 24 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam wszystkich mala propozycja nie kupujcie do nauki drogich sznurów można je łatwo zniszczyć,ja ćwiczyłem na lace i czasami trzasnąłem z bicza a sznur sie urywa.Jaxson ma tanie sznury na początek ok.TO MOJE SKROMNE ZDANIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 25 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam wszystkich mala propozycja nie kupujcie do nauki drogich sznurów można je łatwo zniszczyć,ja ćwiczyłem na lace i czasami trzasnąłem z bicza a sznur sie urywa.Jaxson ma tanie sznury na początek ok.TO MOJE SKROMNE ZDANIE Witaj kolego timon...co do sznura to masz rację..nie nalezy do nauki kupować drogiego sznura...ale osobiście jaxona nie polecam..sasznury w takich samych cenach i o wiele lepsze juz np shakespear z serii odyssey trout czy worcestershire będą napewno lepsze..ja kupiłem cortlanda Wf i używałem do nauki..koszt ok 170 zł ale do dzisiaj mi słuzy...ma juz 5 lat i dalej śmiga...nie wymeczony i bez zadziorów...do nauki najlepsze jest boisko..ze względu na gładkośc trawy...wtedy sznura napewno nie zniszczymy...jaxon przy niższych temperaturach troszke sztywnieje i możemy nabrać złych nawyków które potem ciezko zniwelować...ale timon cenna uwaga pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timon01 Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Cześć Muchozol piękna kolekcja muszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 nazbierało się tego trochę..było by więcej ale takie fajne pudełko z 250 muchami zgubiłem w zeszłym roku nad rzeką.....szkoda go trochę...ale sobie nakręcę więc nic straconego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timon01 Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A robisz muszki na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 raczej nie ale śmiało jak cos potrzebujesz to da sie załatwić..podaj tylko jakie potrzebujesz ...wpadnij na SB pogadamy o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timon01 Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pytam bo jestem miłośnikiem suszu a planuje pomeczyc majówkę odezwe sie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 no to jak cos to pisz na priva...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 2 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Muchozol kupiłem książkę Sikory wszystko przez Ciebie na wiosnę kupuję sprzęt i będę "muchał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 2 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 no to super...następny CB w rodzinie...pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 2 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 CB ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 2 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) CB tak mówią na nas muszkarzy bo mamy wedki cienkie jak antena CB...hehehe Edytowane 2 Marca 2012 przez Muchozol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak Napisano 3 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Nabyłem sprzęcik i już pierwsze nieporadne próby przeszedłem. Ciężko będzie, ale trafiam do wody hehe... Muszę się wybrać na jakiś trawnik żeby poćwiczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 3 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) NO witam następnego w rodzinie...jeśli chcesz obejżyj filmiki z technik rzutów.dobra rada na początek...przywiąż sobie dolną część tą pod kołowrotkiem do nadgarstka żeby nie nabrać złego nawyku miękkiego nadgarstka...kup jak minusik książkę sikory..pomoże ci w opanowaniu techniki...pozdrawiam.....aha i jeszcze jedno ...trenuj na mokrej trawie ..nie zniszczysz sznura.....pozdro Edytowane 3 Marca 2012 przez Muchozol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak Napisano 3 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 .kup jak minusik książkę sikory..pomoże ci w opanowaniu techniki Minus mieszka w bloku obok, więc damy radę z książką, a z tym wiązaniem do ręki to dobry pomysł. Już się nie mogę doczekać pierwszej ryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 3 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 w książce tez jest o usztywnieniu nadgarstka rzepem lub przynajmniej dolnik włożyć w rękaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 3 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 dokładnie jarku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 nie będzie łatwo wyzbyć się nawyków spinningowych kiedy nadgarstek chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 spin to całkiem inna sprawa...zobaczysz jak szybko opanujesz muchowanie.....tylko ucz sie na sznurze WF.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 tylko ucz sie na sznurze WF.... czyli jednostronnie przeciążony sznur... a jaki rodzaj głowicy masz jakieś propozycje czy to już bez znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 głowica w linkach WF to rear taper czyli przejście z szerszej linki do żylki bieżacej...dlugość głowicy ma ok 9 metrów.....jak łowisz taką linką w miejscach zakrzaczonych to właśnie tymi 9-cioma metrami możesz rolować...ale juz jak wyciągniesz wiecej linki to o rolce zapomnij...hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minus Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 czyli rzuty powyżej 9 metrów są niemożliwe? czy czegoś nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchozol Napisano 4 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 tu chodzi o rolkę...przy Wf możesz rolować pierwszymi 9-cioma metrami a przy DT na całej długości.....Sznur WF jest dobry do dalekich rzutów na sucha muche....a sznur DT znakomity do mokrych much przy ciezkim terenie i tu stosuje sie właśnie rollo cast czyli rolowanie sznura.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 17 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Jeśli mogę, to chcę zapytać, bo bardzo mnie interesuje, jakiego sznura trzeba używać łapiąc na muchę w morzu? Nie wiem, czy trafię, ale chyba, to sznur tonący musi być, a na przeponie imitacja krewetki, albo innego robactwa wodnego co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi