Jump to content

Sprzęt dla początkującego

Recommended Posts

Cześć, chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych wędkarzy niż ja, zamierzam sobie zakupić jakiś tani sprzęt wędkarski i prosił bym o opinie czy warto itp. Dobra przejdźmy do konkretu, a więc chciałbym kupić sobie 2 wędki, jedna na spławik a druga na grunt i 2 kołowrotki.

Pierwszą wędką spławikową jest wędka Insel Black Panter TELE cena to prawie 60zł więc nie drogo.

Drugą wędką jest model BLACK ARROW CARP GROUND cena 87zł również nie drogo.

na spławik upatrzyłem sobie oto taki model Jaxon Vertus CT 40 cena 72zl

do gruntu kołowrotek Okuma SILVARA BAITFEEDER cena 90zł

Cena za wszystko to około 310zł

Warto,coś lepszego w tej cenie ? Proszę o opinie :) Będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam ;)

Edited by hege
edycja linków

witam 

ja używam wędki jaxon black arrow carp ground 3.6m od 3 lat i jestem z niej BARDZO zadowolony, złowiłem na nią kilka karpi i daje rade :) a co do kołowrotka to ja mam też z marki jaxon TOP KARP FRXL 500 i też jestem zadowolony :) polecam całość wartość zestawu to około 210 zł 

Edited by Roman12386

Z

Zanim założysz temat na tym forum najpierw sprawdź, czy podobny już istniejący temat nie zawiera odpowiedzi na Twoje pytania.

Jeżeli nie znalazłeś podobnego tematu i liczysz, że pomożemy Ci rozwiązać Twój problem, postaraj się w swoim temacie udzielić nam jak najwięcej informacji:

- określ metodę połowu na jaką będziesz wędkował.

- typ wody, czyli stojąca, wolno płynąca, płynąca z silnym nurtem

- ryby jakie masz zamiar łowić, czyli rekreacyjne połowy drobnicy, średnie ryby, okazy. ( mile widziane konkretne gatunki ryb )
- jak daleko będzie łowił (przy brzegu/pomoście na długość wędziska, na kilka długości wędziska - odległościowo, powyżej 25m - match);

Jeżeli będziesz wędkował metodą spinningową, morską lub muchową, napisz jakie przynęty będziesz stosował podaj również ich wagę oraz długość.

Dodam że będę łowił na jeziorku/rzece(Narew) sporadycznie na komercji. Z nastawienie na jeziorku na karasie,płocie, na rzece płoć,leszcz,lin a na komercji lin,karp :)  Spławik będę łowił około 5-10m od brzegu zależy jak będzie z roślinnością a na grunt to mniej więcej środek jeziora/rzeki.

• 2 weeks later...