HubsonPll Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 (edited) Cześć, chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych wędkarzy niż ja, zamierzam sobie zakupić jakiś tani sprzęt wędkarski i prosił bym o opinie czy warto itp. Dobra przejdźmy do konkretu, a więc chciałbym kupić sobie 2 wędki, jedna na spławik a druga na grunt i 2 kołowrotki. Pierwszą wędką spławikową jest wędka Insel Black Panter TELE cena to prawie 60zł więc nie drogo. Drugą wędką jest model BLACK ARROW CARP GROUND cena 87zł również nie drogo. na spławik upatrzyłem sobie oto taki model Jaxon Vertus CT 40 cena 72zl do gruntu kołowrotek Okuma SILVARA BAITFEEDER cena 90zł Cena za wszystko to około 310zł Warto,coś lepszego w tej cenie ? Proszę o opinie Będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam Edited April 24, 2016 by hege edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman12386 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 (edited) witam ja używam wędki jaxon black arrow carp ground 3.6m od 3 lat i jestem z niej BARDZO zadowolony, złowiłem na nią kilka karpi i daje rade a co do kołowrotka to ja mam też z marki jaxon TOP KARP FRXL 500 i też jestem zadowolony polecam całość wartość zestawu to około 210 zł Edited April 24, 2016 by Roman12386 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Z Zanim założysz temat na tym forum najpierw sprawdź, czy podobny już istniejący temat nie zawiera odpowiedzi na Twoje pytania. Jeżeli nie znalazłeś podobnego tematu i liczysz, że pomożemy Ci rozwiązać Twój problem, postaraj się w swoim temacie udzielić nam jak najwięcej informacji: - określ metodę połowu na jaką będziesz wędkował. - typ wody, czyli stojąca, wolno płynąca, płynąca z silnym nurtem - ryby jakie masz zamiar łowić, czyli rekreacyjne połowy drobnicy, średnie ryby, okazy. ( mile widziane konkretne gatunki ryb ) - jak daleko będzie łowił (przy brzegu/pomoście na długość wędziska, na kilka długości wędziska - odległościowo, powyżej 25m - match); Jeżeli będziesz wędkował metodą spinningową, morską lub muchową, napisz jakie przynęty będziesz stosował podaj również ich wagę oraz długość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman12386 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 jak dodasz żyłke XPS 0.25 na grunt to będziesz miał fajny i nie drogi sprzęcik do łowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubsonPll Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Dodam że będę łowił na jeziorku/rzece(Narew) sporadycznie na komercji. Z nastawienie na jeziorku na karasie,płocie, na rzece płoć,leszcz,lin a na komercji lin,karp Spławik będę łowił około 5-10m od brzegu zależy jak będzie z roślinnością a na grunt to mniej więcej środek jeziora/rzeki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copino Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Na spławik model Jaxon Vertus CT 40 powinien dawać radę,wiem bo znajomy ma i cenowo nie wychodzi drogo, a jest dosyć solidny,więc wg mnie propozycja warta przemyślenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubsonPll Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Dzieki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts