Jump to content

Nogat -Kępki/Bielnik/Kępa Rybacka

deejayp40
 Share

Recommended Posts

Witam ;)

Zauważyłem,że mało osób "chwali się",gdzie łowili ryby i w jakiej miejscowości,zatem postaram się to nadrobić za wszystkich ;)

Dzisiejsza wyprawa do miejscowości Bielnik była bardzo udana,ponieważ łapałem to,na co nęciłem,czyli leszcze..

Leszcz ma ,jak wiecie teraz tarło,i wiele osób twierdzi,że przez ten okres nie bierze,ale ja wiem,że jest inaczej.

Nie zabrałem wszystkich ryb do domu,tylko tyle ile zjem,reszta wróciła do wody..

image.jpg

image.jpg

Zanęta specjalnie pod tę rybę,obok wędkarze łowili na uniwersalną i drobnica przeważała..

Złowiłem ogólnie kilka leszczy,płoci i krąpi,ale nie miałem drobnicy.

Ogólnie miejsca są super,przy mnie wędkarz łowił okonie,nie wiem na co,ale same garbusy,nie chciał rozmawiać,ponieważ widziałem jak złowił sandacza i ukradkiem do auta wyniósł..

Pazerność ludzi nie zna granic..

Polecam każdemu,pomimo,że mam 100 km w jedną stronę do Bielnika ,to nie szkoda mi wydać na paliwo ;)

Dzień dobry,

Łowię ryby ponad 30 lat,ale nie jestem profesjonalistą,nie mam sprzętu za kilka tysięcy,zwyczajny bat 8 metrów,plus spławik :-D

Na tej rzece woda wolniej płynie,niż np.na Wiśle,więc nie trzeba ,nie wiadomo jakiego sprzętu..

Wiadomo,trzeba ustawić grunt i zanęcić,ale to chyba żadna filozofia.

Bat musi być w miarę długi,bo Nogat powoli zarasta i z brzegu trudniej będzie łowić,niż z łódki..

• 2 weeks later...