danielklos5 Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Witam wszystkich serdecznie Dostałem w prezencie dwie wędki: 1) Dam Whisler 3.60m Tele match 5-25 g 2)X2 Carp Irection 3.60 3Lbs Whislera zamierzam używać do łowienia drobnicy na zwykły spławik przelotowy (płoć, ukleja, krąp, wzdręga) na jeziorze. Ten Carp Irection będzie służył raczej do połowu już większych okazów, głównie też na spławik ewentualnie, z koszykiem zanętowym, także na jeziorze. Mam w posiadaniu kołowrotek Mikado Black Eagle 3006 RD i nie wiem do ktorej wędki będzie on lepiej pasował. Szukam też kołowrotka do drugiego kija. Cena w granicach 100 zł. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i z góry dziękuje za pomoc Połamania kija ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman12386 Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 (edited) a zobacz ten kołowrotek JAXON TOP CARP FRXL Edited May 14, 2016 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielklos5 Posted May 14, 2016 Author Report Share Posted May 14, 2016 Rozumiem że ten kołowrotek do karpiówki tak ? Mam obawy że może być za ciężki. Wędka waży ok. 310g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman12386 Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Tak do karpiówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman12386 Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Myślę że ciężki nie będzie ale mogę się mylić, ale możesz szukać mniejszego rozmiaru z tej serii Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Mam obawy że może być za ciężki. Wędka waży ok. 310g A jakie ma to znaczenie?? Wędzisko trzymasz w ręku okazjonalnie, nie zdążysz się zmęczyć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielklos5 Posted May 14, 2016 Author Report Share Posted May 14, 2016 A może coś bez wolnego biegu? Boje sie ze przy takiej cenie ten mechanizm moze sprawiać problemy. I dodam jeszcze ze moim głównym celem nie są karpie a raczej lin i leszcz. Chyba ze poprostu ten Black Eagle pójdzie do karpiówki a do matchowej kupie jakiś lekki młynek. Tylko jaki ? Jak uważacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Black Eagle pójdzie do karpiówki Po pierwsze jest za mały, po drugie to bardzo lekka konstrukcja i o ile do lekkiego gruntu może bym go jeszcze od biedy użył to z nastawieniem na karpie nigdy w życiu. Co innego? Nie wiem, raz, że nie łowię namiętnie z gruntu więc nie śledzę specjalnie tego segmentu, dwa taki sprzęt kupuję rzadko i raczej z trochę droższej półki. do matchowej kupie jakiś lekki młynek. Tylko jaki ? Jak uważacie ? Sam się zastanawiam nad Jaxon Armand w wersji match. Ludki mają i sobie chwalą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor9 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 (edited) Do matchowej można by się zastanowić nad Genlog Feeder Decoder 3000FD Co myślicie? Edited May 18, 2016 by hege edycja linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prozac Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Myślę, że nie byłby to zły pomysł. Mój znajomy ma ten kołowrotek i łowi na nim na methodę i odległościówke, tylko szpule przekłada i jest zadowolony bo i w jednej jak i w drugiej metodzie Decoder się sprawdza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts