Jump to content

Jaki tani kołowrotek na spławik?

Tomek00
 Share

Recommended Posts

Witam posiadam wędkę , jest to spining z cw. 5-25g i mam kołowrotek konger medlist carp 340 . Łowię tym na spławik ,nawet dobrze się rzuca itp. . Ale chcę kupić inny kołowrotek , ponieważ ten mam na grunt . U mnie w sklepie najtańszy jest za 25zł ( MASTE 2013 4BB ) taki jak ten . Czy warto w ogóle to kupić ?
Łowię na żwirowni ryby nie są za duże .

PS czy dałoby radę nim pospiningować ?

Edited by hege
Połączenie postów. Edycja linka.

Na spining musisz kupić coś wytrzymalszego najlepiej na 5-6 łożyskach. Taka "marketówa" za 25PLN wytrzyma maksymalnie jeden sezon.  Sam nie mam jakiś cudów z górnej czy nawet średniej półki, ale za 70PLN już możesz coś przyzwoitego kupić.

• 1 month later...

Niewątpliwie koledzy powyżej mają sporo racji, ale... Jeśli Cię w tej chwili nie stać, a wybrany przez Ciebie kołowrotek kosztuje "aż" tyle, co 1,5 czy nawet 2 paczki papierosów i jeszcze może wytrzymać 1 sezon wędkowania, to go weź i kup. Ja sam "wypalam" 30 takich kołowrotków przez miesiąc i 360 przez rok. :)

Przez zimę uzbieraj sobie parę groszy i dopiero kup w miarę wytrzymały kołowrotek, ale broń Boże nie schodź w cenie poniżej "stówy". W cenie do 110 zł kupisz już sprawdzony kołowrotek, który użytkuje i poleca nasz kol. Alex.

Edited by Jotes