Skocz do zawartości

Kolejna manifestacja pod PZW - 7 czerwca, godz. 12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zachęcamy wszystkich do przybycia a osoby zainteresowane dyskusją merytoryczną i przedstawieniem postulatów, zapraszamy do kontaktu i odwiedzenia naszego Centrum Dowodzenia :)

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano (edytowane)

Myślicie Koledzy, że demonstracjami cośkolwiek załatwicie? To dla ochłody przeczytajcie sobie dwa artykuły na ten temat w czerwcowym numerze WW. Inaczej nie da się tego nazwać jak ble, ble, ble i wazelina na tę część pleców prezesa, gdzie tracą one swoją szlachetną nazwę. Ale przynajmniej dowiecie się, że to nie NASZE wody i wielkie g**** do nich mamy i gdzie ma nas Zarząd "Gówny"!

Dopóki istnieje ten zmurszały twór jakim jest PZW, bez głębokiej reorganizacji i pozbycia się przyklejonych do stołków "leśnych dziadów" i to nie tylko w ZG, ale i w wielu ZO, nic się nie zmieni.

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o pieniądze... icon_evil.gif

Edytowane przez Alexspin
Napisano

Gdybyśmy nie wierzyli w możliwość zmian na lepsze to byśmy tego nie robili. Protesty są w pełni uzasadnione bo każdy z nas widzi że z roku na rok ryb jest coraz mniej. I to jest głównym motorem napędowym - chcemy łowić a nie moczyć kije. Im chodzi o kasę, nam o ryby i będziemy walczyć do skutku.

Napisano

Zbyszku, jak mówi starodawne przysłowie "psy szczekają a karawana idzie dalej". Czy na prawdę wierzysz, że ktoś sobie cokolwiek z tego robi? Że poczuwa się do obowiązku wobec członków organizacji? Że zrobi ktoś cokolwiek więcej niż napisanie kolejnego artykułu ble... ble... ble... w organie prasowym wiedzionym na smyczy Zarządu "Gównego"?

Może gdyby Prezes J. był wędkarzem i spędził kilkadziesiąt godzin nad wodą bez brania, to coś by się ruszyło. Co ja gadam, co ja gadam - na pewno nie tylko ruszyłoby się, ale byłaby od razu nowa ustawa, natychmiastowe dymisje i sejmowa speckomisja kierowana przez Ministra M.

Napisano

Alexspin, świetny pomysł!  Zabierzemy Prezesa na ryby, nawet siłą jak będzie trzeba ;)

Napisano

Zbyszku, chcesz naruszyć dobra osobiste posła!? Na dodatek posła tak wysokiej rangi!?

Nie wchodzę w to, nie chcę ostatnich lat życia spędzić oglądając świat przez wzór kiltu... ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

W wodach PZW jest masa ryb? To ciekawe dlaczego zawody organizują na prywatnych wodach.. 

LINK

Edytowane przez Gość
edycja linku
Napisano

Dokładnie - takie Zegrze potencjał ma. Z takiego Zegrza powinna utrzymywać się większość okolicznych mieszkańców... gdyby tam były ryby. Ponoć są  :( Tylko dlaczego kuźwa ciężko jest coś złowić ? 

Takie zawody powinny być rozegrane na Zegrzu. Nie wiem czy mi się wydawało ale Prezes powiedział, że "zobaczycie ile ryb będzie złowionych na mistrzostwach " po tym jak usłyszał ile ryb złowili juniorzy na Zegrzu.

JK

Napisano

Jestem również za bezwzględnym usunięciem "sieciarzy" z wód dzierżawionych przez PZW, jednak trzeba też zwrócić uwagę na fakt, iż od dawna trwa stan wojenny między WŚ a WW, Panem Jackiem Kolendowiczem a kolejnymi prezesami PZW. To niemal tak samo jak konflikt między Grzegorzem Lato a Zbigniewem Bońkiem.

Jedyna rada, to likwidacja PZW w jego obecnym kształcie, a jak to zrobić? Po pierwsze bojkot, po drugie bojkot i po trzecie bojkot. Tylko musiałby być to bojkot gremialny, zaniechanie płacenia składek darmozjadom, którym wcale nie zależy na wędkarzach, tylko na wycyckanych od nas pieniądzach. Tyle, że moim zdaniem jest to nierealne. Bojkot byłby skuteczny gdyby podjęło go 80-90% wędkarzy, a na jaką skalę można liczyć? Optymistycznie na 10-20%, czyli znikomą liczbę, którą władze Związku znowu oleją, jak ma to miejsce dotychczas.

Psy szczekają, a karawana idzie dalej. :(

Napisano

Masz rację niestety. Z bojkotem będzie podobnie jak z frekwencją na demonstracjach - wszyscy krzyczą a mało kto przychodzi.

• 1 miesiąc temu...