wind Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Bodaj właśnie w Bydgoszczy czy Poznaniu ( nie pamiętam teraz dokładnie ) rok czy dwa temu była afera podczas zawodów wędkarskich wyższej rangi. Okazało się, że ktoś wezwał Straż Rybacką i przetrzepali zawodników, kilku spoza okręgu nie miało odpowiednich zezwoleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKarp Napisano 15 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Wezwali, wezwali Ktoś z miejscowych kacyków PZW wezwał PSR a Ci weszli na teren zawodów i kasowali za brak opłat wszystkich spoza okręgu. http://express.bydgoski.pl/206004,Niesportowe-moczenie-kija.html JK Zbyszek znaczy Wędkarstwo u Zbyszka - czy to prawda o tym piśmie, że działacie na szkodę PZW ? JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 15 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Zapraszam do lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKarp Napisano 15 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 (edytowane) Ten Konopka to z 13 Legionowo ...wstyd na całą Polskę ;-) Kiedyś chciałem założyć sekcję karpiową no i był wiadomo potrzebny statut tej sekcji. Żywcem przepisałem zdanie "Sekcja jako jednostka organizacyjna koła, działa w ramach uprawnień koła i na podstawie upoważnienia ... " i wiecie co ? Musiałem ten punkt zmienić bo Konopka zarzucił mi, że na tej podstawie mogę iść do sklepu i kupić co chcę na koło. Na nic tłumaczenia, że przecież moje widzimisię w żaden sposób nie zostanie rozliczone przez koło skoro nie było wniosku, zapotrzebiwania itd itp. Dopiero jak pokazałem zapis ze Statutu PZW dotyczący organizacji sekcji nie było problemów. A ciekaw jestem któryż to punkt został naruszony bo jak ktoś wymienia wszystkie to śmiem twierdzić, że zrobił to na polecenie metodą " CT Członek Związku ma obowiązek: 1) przestrzegać postanowień Statutu, regulaminów i uchwał władz Związku; 2) kierować się zasadą koleŜeństwa i wzajemnego poszanowania, strzec jedności i dobrego imienia Związku; 3) sumiennie wykonywać zadania powierzone przez władze Związku i wynikające z pełnionych funkcji w Związku; 4) chronić i pomnaŜać mienie Związku jako dobro wspólne; 5) przestrzegać przepisów z zakresu rybactwa, wędkarstwa i ochrony przyrody; 6) naleŜeć tylko do jednego koła PZW; 7) aktualizować dane osobowe i adres zamieszkania; 8) wnosić składkę członkowską nie później niŜ do 30 kwietnia kaŜdego roku." JK EDIT Kto nie z Mieciem tego zmieciem Edytowane 15 Września 2016 przez JKarp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKarp Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) No i po zawodach na Zegrzu . Ilość ryb powala :-( " Zawody trwały, wiał wschodni zimny, chwilami porywisty wiatr, a ryby niestety grymasiły. W połowach dominował okoń – złowiono ich 145, było 15 szczupaków i 4 bolenie. Rozpisując na „głowy” wypadłoby ledwo po rybce." Zawodników było 145 - 5 pań a reszta panowie. " Ten ogłoszony z pistoletu sygnałowego wybrzmiał o 15.15 i rozpoczęło się oczekiwanie na finał sędziowskich podliczeń. Przebiegły one bardzo sprawnie (mała ilość ryb) i zwycięzca mógł przyjmować gratulacje. Puchar z dodatkami trafił w ręce Pawła Zakrzewskiego, który złowił 3 okonie i 2 szczupaki za 2380 pkt. Troszeczkę niżej stanął Marcin Kupidura, który przybył ze Świdnika i złowił 10 okoni i szczupaka za 2340 pkt. Na najniższym stopniu stanął Artur Ulaski – łowca 2 szczupaków za 2100 pkt. Wędkarze z „13” byli w tym roku bardzo gościnni. Na 4. miejscu stanął jedyny reprezentant organizatora – Paweł Gałaj, łowca 3 okoni i największego szczupaka (69,4 cm). Piąte miejsce przypadło Piotrowi Skowrońskiemu, a 6. Tomaszowi Gołaszewskiemu. Panie podzieliły się następująco: 1. Hanna Kamieniecka, 2. Irena Słowikowska, 3. Sylwia Murasicka. Nagrody dla pań ufundowała firma Diament Exclusive." Puchar Jeziora Zegrzyńskiego 2016 JK Edytowane 23 Września 2016 przez wind edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Spinningowe Mistrzostwa Polski 2016! Zalew Zegrzyński 3 dni / Startujących łącznie: 144 zawodników2500 okoni / 150 szczupaków Statystyki:5,8 okonia i 0,34 szczupaka ... na dzień na głowę!!! I tylko dlatego że przed zawodami dokonano zarybienia szczupakiem. To czego nie wyłapali zawodnicy za chwilę trafi w siaty 5 ekip rybackich rabujących Zegrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKarp Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Zbyszek na FB jakiś mądry pod wpisem Sebastiana jak wyliczyłem średnią na zawodnika napisał, żebym nie pi...lił tylko zaczął się uczyć łowić ryby Dopiero jak chłop krowie na rowie opisałem pokrótce sytuację Zegrza coś tam do niego dotarło, że taki wynik na tylu zawodników to praktycznie żenada. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi