Święty Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Czy jest możliwa ocena dna jeziora pod względem jego ukształtowania, porastającej roślinności, miąszności ( muliste, twarde, błotniste) bez użycia drogich elektronicznych urządzeń?
Jotes Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Jest, ale to powrót do przeszłości, odległej przeszłości. Sznurek, odważnik 1 kg, ponton/materac/łódka i opukiwanie dna. Za jednym zamachem sprawdzisz twardość i ukształtowanie. Za drugim zamachem, sznurek i grabie (tylko ta metalowa część) i czesanie dna, w poszukiwaniu roślinności.
Roman12386 Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Ja znam jeszcze jeden sposób na zbadanie dna ale nie koniecznie przyjemny Edytowane 14 Września 2016 przez Roman12386
Święty Napisano 14 Września 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Znajomy kupił echosondę "Ibobber" (prawdopodobnie, gdyż widziałem ją w "przelocie). Koszt 900 złotych . Ale to co pokazało się na smartfonie to "poezja". Było tam wszystko. Ukształtowanie, twardość, głębokość, roślinność. Trochę dużo jak na moją kieszeń, choć kusi
Roman12386 Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Echosondy są fajne ale to już inny dział wędkarstwa i inna półka lepiej dołożyć troszkę więcej i kupić łódkę zanętową z gps i z echosondą
Święty Napisano 14 Września 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Moje to zdanie jest takie, że zbyt wiele elektroniki wypacza sens wędkarstwa.Choć to tylko i wyłącznie moje zdanie z którym nie każdy musi się zgadzać
Roman12386 Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Prawda tu masz racje! Ja z elektroniki w wędkowaniu co posiadam to sygnalizatory brań tylko a tak to nic więcej. Niedługo pewnie wymyślą jakaś wędkę co sama się zacina jak jest branie . Nie długo Rybomania w Poznaniu i pewnie jakieś nowości znowu pokażą na targach
Święty Napisano 14 Września 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Ja z elektroniki preferuję tylko malinową herbatę " z prądem"
Święty Napisano 14 Września 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Ja znam jeszcze jeden sposób na zbadanie dna ale nie koniecznie przyjemny Co miałeś na myśli?
Roman12386 Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Września 2016 Miałem na myśli okulary do nurkowania i wygodne kąpielówki
Rekomendowane odpowiedzi