max-wo Napisano 6 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2016 Ja używam 2-óch feederów jeden z nich jest firmy mikado a drugi firmy shark ale w twoim przypadku najlepszy byłby konger albion ale cenowo odpowiedniejszy carbomaxx na twoim miejscu wybrałbym o c.w. 150g miękką szczytówkę będziesz miał na stawy a twardą na rzekę. Nie polecam ci moich bo na odre mają za małe c.w. (tylko 100 i 120), ale jak dla mnie są bardzo dobre jak na cenę
Karol Panek Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2016 Witam dziękuję za dobrą opinię i poradę. Spytał bym jak to jest z tymi wymiennymi szczytowkami czy reszta wędki nie jest za sztywna ostatnio gdy byłem na Odrze i znajomi mieli z tymi osobnymi szczytowkami i tylko one się uginaly. Ja na Odrze lowilem wędka teleskopowa do 180g i ma tchem do 20 g koszyk 30g do pełna załadowany i krótkie rzuty wędka dała radę nawet 1,5kg leszcz wyjechał. Była ona tylko na 15 minut bo zerwałem zestaw na poprzedniej i musiałem zawiązać była 3 rano więc trochę to trwało. Komfortu nie było ale każde pęknięcie widoczne jak na dłoni. Polak potrafi Każde branie było widoczne jak na dłoni poprawiam się.
max-wo Napisano 6 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2016 Wędki które ci poleciłem mają fajną parabole ugięcia. Najlepsze ma shark (jak dla mnie) ale albion jest lżejszy wytrzymalszy i lepiej się prezentuje.
Gość Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2016 Całkiem dobrym i tanim kijem jest Jaxon Arcadia Feeder 3,60 lub 3,90m. Myślę że na początek zabawy z metodą w zupełności Ci wystarczy.
Karol Panek Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2016 Jakieś propozycję ? Ktoś chce się wypowiedzieć ?
quartz Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Jakieś propozycję ? Ktoś chce się wypowiedzieć ? Za mało masz? A co chcesz więcej - skoro tobie match przeładowany pasuje lepiej niż teleskop do 180... Swoja droga, gdzie ty taki teleskop zakupiłeś? Edytowane 7 Grudnia 2016 przez quartz
Karol Panek Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2016 Dostałem ten teleskop firmy cormorana ma już kilka lat, bardzo mocna wędka i nie pasuje mi przeładowany match. Coraz bardziej nie podoba mi się te forum wciąż trafiam na pyskatych, którzy nie pomagają a prawią swe mądrości. Jak ma ktoś zamiar mówić mi jak źle łowię i się nie znam to proszę się nie wypowiadać. Proszę o rady a nie docinki pozdrawiam czepialskich Kontynuując bo liczę, że uda mi się jeszcze podpytać jakim sprzętem wy łowicie.
quartz Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2016 Dostałem ten teleskop firmy cormorana ma już kilka lat, bardzo mocna wędka i nie pasuje mi przeładowany match. Coraz bardziej nie podoba mi się te forum wciąż trafiam na pyskatych, którzy nie pomagają a prawią swe mądrości. Jak ma ktoś zamiar mówić mi jak źle łowię i się nie znam to proszę się nie wypowiadać. Proszę o rady a nie docinki pozdrawiam czepialskich Kontynuując bo liczę, że uda mi się jeszcze podpytać jakim sprzętem wy łowicie. Dostałeś już kilka propozycji. Szanuj siebie, szanuj wypowiedzi innych. Poki co to ty jesteś tu pyskaty. Nawet nie wiesz po co są wymienne szczytówki w feederach czy pickerach. Porównujesz jakiegoś "match'a" z teleskopem do 180... Podaj mi tego Cormorana, w życiu takiego nie widziałem. Chyba, ze z bazaru albo mylisz długość z C.W. No i pokory, więcej pokory.
Gość Napisano 10 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Grudnia 2016 Planuję kupić feedera na wodę stojącą do łowienia przeważnie karpi, linów karasi, jazi. Rozglądam się za długością 360 i z tego co wywnioskowałem to ćw do 90 g będzie odpowiedni. Będę łowił koszyczkami przeważnie 25-30g. Za wędkę planuje wydać ok 150 zł. Znalazłem kilka pozycji a mianowicie: Cormoran Bullfighter 360/90 i Konger Spirado 360/90g. Wydaje mi się, ze Cormoran będzie solidniejszy, gdyż posiada podwójne stopki na przelotkach i ma większą średnicę na przelotce szczytowej. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z produktami Cormorana. Od razu mówię, że szukam wędki szczytowej lub ze średnim ugięciem. Nie znoszę lejących się klusek. Czy według Ciebie ten sprzęt będzie odpowiedni ? Może podsuniesz lepsze pozycję. Dzięki z góry za poświęcony czas i pomoc. Pozdrawiam !
stawny Napisano 11 Grudnia 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Grudnia 2016 Mikado Golden Lion Feeder zainwestuj w dobrą niedrogą wędkę, Mikado sprawdzona firma, i ma ten feederek trzy wymienne końcówki, cena do 80 zł. Na wody stojące mocniejszy Picker wystarczy
aleksx501 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2017 Dnia 11.12.2016 o 22:23, stawny napisał: Mikado Golden Lion Feeder zainwestuj w dobrą niedrogą wędkę, Mikado sprawdzona firma, i ma ten feederek trzy wymienne końcówki, cena do 80 zł. Na wody stojące mocniejszy Picker wystarczy Panie kolego a Mikado Trython Feeder 360 100g ? Jest sens "inwestować" te +30 zł? Ktoś trzymał to w dłoni? Widziałem, że Golden Lion jest 62g lżejszy (380g i 318g).
wind Napisano 9 Marca 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2017 Cała różnica to wykończenie rękojeści korkiem w Trythonie. Moim zdaniem nie warto, pianka jest bardziej praktyczna.
Rekomendowane odpowiedzi