justynka Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 (edited) Witam Panowie, Proszę o pomoc, jestem kompletnym laikiem względem wędkarstwa. Mój ukochany mężczyzna ma niedługo (początkiem października)ma urodziny i chyba jedyną rzeczą z której byłby tak zadowolony byłoby coś związane z wędkarstwem (jest na tym punkcie ostro zakręcony). Dotąd łowił głównie karpie (na metodę) i karpiówek ma już kilka. Zresztą spławikówek też . Ostatnio przebąkiwał coś o nowym spinningu. Łowi głównie w jeziorach zalewach które są dosyć płytkie. Chyba celować będzie w drapieżniki (czyli okonie, sumy, szczupaki- bo co innego można łowić na spinnnig?). Chłopak do chucherek nie należy wędka nie musi być piórkiem ale też bez przesady żeby sobie krzywdy nie zrobił (bo holowanie 9 kilowego karpia to nie igraszki , a walecznego szczupaka to nawet sobie nie wyobrażam). Podsumowując mocna wędka, dobry wyrzut, w miarę lekka na dużą rybkę. Cena zaporowa 500-700zł. Najlepiej jeszcze z poleceniem sklepu gdzie przesyłka dojdzie w 2 tygodnie. Będę wdzięczna za każdą poradę Pozdrawiam Edited September 15, 2017 by justynka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 (edited) Okonia i suma nie da się pogodzić jedną wędką Niestety, nie ma wędzisk uniwersalnych. Jeśli mógłbym coś doradzić, to powinnaś celować w wędziska CW od 3-15g do 5-25g. W podanym przez Ciebie przedziale cenowym można już wybrać dobry kijek. Gdybym ja miał wybierać, wziąłbym pod uwagę model CHD-P28-88-267 lub model 141005270, ze wskazaniem na ten pierwszy, bo DRAGONY mają opinię kijków nie do zdarcia i wytrzymują bez zagrożenia ataki dużych ryb (miałem Moderate 3-14g i tutaj masz jego opis). Dobrym wyborem byłaby też model CHC-25-85-275, ale to zdecydowanie niższa półka cenowa, choć wędziska na bardzo dobrym poziomie. Wydaje mi się, że jak na pierwszy spinning, byłaby bardzo odpowiednia. Wszystkie wymienione wyżej mają cechy wędzisk zbliżonych do uniwersałów. PS Na spinning nie tylko drapieżniki, bardzo fascynujące są wzdręgi, płocie a nawet ukleje, ale to zupełnie inna bajka. Edited September 16, 2017 by Alexspin 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
justynka Posted September 23, 2017 Author Report Share Posted September 23, 2017 Oj dobry człowieku dziękuję Niech Ci Bozia w rybkach wynagrodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Należy mi się buziak... Napisz co wybrałaś i jak ocenił (na łowisku) Twój Mężczyzna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post justynka Posted October 26, 2017 Author Popular Post Report Share Posted October 26, 2017 Witam, Kupiłam dragona 267(czyli ten pierwszy). Czy się podobało? Odpakowując prezent przypominał mi moje 5-letnie siostrzenice podczas Wigilii . Cieszył się jak dziecko Więc wielki buziak dla uczynnego Pana :* Niestety musiałam również obiecać że nauczy mnie łowić na tej wędce . Więc chyba będę zaglądać tu częściej, bo od następnego sezonu rozpoczyna się moja wędkarska przygoda. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts