Konrad2601 Napisano 28 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam.Mam swój staw na którym do tej pory łowiłem na spławik teraz chciałbym przerzucić sie na gruntówkę a w moim stawie jest raczej muliste dno i chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się tam łowić na koszyczek albo sprężynę i czy kiedy zarzucę wędkę to koszyczek nie zakopie sie w mule.
wind Napisano 28 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2012 "Raczej muliste" to mało dokładna informacja. Sprawdź, czy jest muł (skoro to staw to pewnie jest) i jak gruba warstwa zalega. Na muł proponowałbym sprężynę bez dociążenia. A najlepiej jeśli zostałbyś przy spławiku .
MICHNIK Napisano 29 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 29 Kwietnia 2012 Możesz spróbować zestawu helikopterowego bez koszyczka
Nicco Puccini Napisano 8 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2012 Sprężyna się nada bardzo dobrze. Ja też mam taki staw u siebie i właśnie sprężynę stosuję bez obciążenia własnego. Do niej zanęta rozrobiona tak, by nie była zbyt twarda i ładnie tworzyła dywan na tym mule. I polecam przynęty, które unoszą się lekko nad dnem. Wtedy tak ślicznie spoczywają nad dywanem i ryby łatwo je znajdują...Albo ewentualnie kulkę styropianu malutką przed hakiem, i robaczek się unosi:)
Minus Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 12 Maja 2012 Możesz spróbować zestawu helikopterowego bez koszyczka i to jest dobra koncepcja
Rekomendowane odpowiedzi