Konrad2601 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Witam.Mam swój staw na którym do tej pory łowiłem na spławik teraz chciałbym przerzucić sie na gruntówkę a w moim stawie jest raczej muliste dno i chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się tam łowić na koszyczek albo sprężynę i czy kiedy zarzucę wędkę to koszyczek nie zakopie sie w mule. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 "Raczej muliste" to mało dokładna informacja. Sprawdź, czy jest muł (skoro to staw to pewnie jest) i jak gruba warstwa zalega. Na muł proponowałbym sprężynę bez dociążenia. A najlepiej jeśli zostałbyś przy spławiku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Możesz spróbować zestawu helikopterowego bez koszyczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Sprężyna się nada bardzo dobrze. Ja też mam taki staw u siebie i właśnie sprężynę stosuję bez obciążenia własnego. Do niej zanęta rozrobiona tak, by nie była zbyt twarda i ładnie tworzyła dywan na tym mule. I polecam przynęty, które unoszą się lekko nad dnem. Wtedy tak ślicznie spoczywają nad dywanem i ryby łatwo je znajdują...Albo ewentualnie kulkę styropianu malutką przed hakiem, i robaczek się unosi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Możesz spróbować zestawu helikopterowego bez koszyczka i to jest dobra koncepcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts