karasiuTorpeda Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 Ostatnio zarybiłem sobie staw na lato i przyszedł do mnie sąsiąd, pogadaliśmy, wypiliśmy piwko, pokręcił się troche przy tym moim oczku... nie zwracałem na to większej uwagi ale następnego dnia ryby były jakieś takie otumanione, myślałem że to przez nagłą zmianę terenu ale myliłem się. Następnego dnia znalazłem wszystkie rybki dryfujące bez ruchu na tafli wody... co mogę z tym zrobić? Czy da się to gdzieś zgłosić? Czy sąsiad mógł mieć z tym coś wspólnego? proszę o szybką odpowiedz dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 Zawsze najłatwiej szukać winy u innych. Jeśli nie złapałeś go "za rękę", byłbym ostrożny w wyciąganiu wniosków. Zacznij od analizy wody, jej składu chemicznego, niepożądanych związków i zawartości tlenu. Następnie przeanalizuj skąd jest woda w oczku, bo nic o tym nie napisałeś. Całość odnieś do gatunków ryb jakie były w oczku oraz ich ilości. Całość badań możesz zrobić w sanepidzie i powinieneś to zrobić natychmiast po zauważeniu śniętych ryb. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts