Jump to content

Sprzęt do 350/400 zł

Recommended Posts

Witam,
Dopiero zaczynam przygodę wędkarską, więc nie orientuje się jeszcze dobrze w sprzętach, a od wiadomości w internecie można oszaleć. Wszędzie podają inne informacje, co forum to coś nowego. Sam posiadam wędkę teleskopową 3.6m i łowię na spławik, ale od dłuższego czasu oglądam FWA i strasznie mi się spodobał ten spining. Mam olbrzymią prośbę, żeby ktoś złożył mi taki na okonia/szczupaka zestaw kij + kołowrotek ( dokładną nazwę ) do 350 zł najlepiej. Proszę o pomoc osoby, które miały w posiadaniu więcej niż 2 kołowrotki, czy kije. Również proszę o jakąś opinie danego sprzętu, mile widziane podpowiedzi :).

Dość trudno pogodzić z zasady finezyjne łowienie okoni (chyba że chodzi o wyrośnięte "garbusy") z łowieniem szczupaka, ale nie jest to niemożliwe. Moje sugestie to:

Zestaw Nr 1: wędzisko KONGER Ultris jig drop shot (wklejanka) 3-18g + kołowrotek KONGER Ultris FD 1130 + plecionka KAMATSU Techron Olive Green 0,08 mm (maksimum 0,10). Do łowienia okoni przypon Fluorocarbon, do łowienia szczupaków Przypon KAMATSU Volfram X Carbon minimum  30cm, 10 kg.

Zestaw Nr 2: wędzisko OKUMA(DRAGON) Black Rock 5-25g + kołowrotek DRAGON Mxima HS Spinn 1030i (pozostałe składniki zestawu j. w.)

Obydwa zestawy miałem, używałem, są nadal używane przez zięcia i przyjaciela. Spełnią stawiane przez Ciebie warunki.