stawny Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Jeśli ktoś chcę skorzystać, daję przepis, na zanętę Zanęta na biało-ryb (ogólna) Produkty: Opakowanie mąki kukurydzianej Sezam prażony mała paczka Otręby Cynamon w proszku Olejek zapachowy (wanilia lub migdałowy) Puszka kukurydzy, ewentualnie kawałki mielonki. Wsypać opakowanie mąki do wiadra, wsypać sezam, dodać pół paczki otrębów gdy je zmoczymy wrzątkiem i napęcznieją, dwie małe płaskie łyżeczki cynamonu, pół olejku zapachowego, puszkę kuku/mielonki, wymieszać na sucho, dodać wody z łowiska, robić kulę wielkości mandarynek, i połamania kija! Leszcz, płoć, lin, karp karaś! Po 20 minutach pierwsze brania po moim nęceniu! Uwaga: Jeśli zanęta jest za lekka, można dodać ziemię, lub glinę! Mój dziadek robił taką samą z dodatkiem kawioru! także skutkuje! Edited May 26, 2012 by stawny Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Wypróbuje to !!! Lubię własne przemyślenia !!! Brawo, ciekawa mieszanka, jutro jade z kumplem , ale juz nie dam rady tego umieszać . Kupel nigdy nie był na rybach jutro jego first time "Jadymy" z batem na płotki Pierwotny - jakże piękny styl Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 Jeśli barcie, za syta będzie wywal otręby!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Ja pamiętam sytości z młodości Gruby pęczak i pierwsze leszcze przy trzcincem - piękne wyłożenie i odjazd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Ktoś testował tą zanętę Stawnego? Ja właśnie za chwilę wybieram się do sklepu i chyba zmontuję coś na jej bazie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Dobra, pojawił się pierwszy problem - jakie otręby? Pszeniczne, żytnie, owsiane? Z dostępnością sezamu prażonego też jest problem, będę musiał sam go prażyć, ale to nast. razem. Dzisiaj użyję konopi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 a ta zanęta to nie jest taka.. kleista? bo mąka kukurydziana z wodą działa jak klej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Nie, w odpowiednich proporcjach wszystko jest ok. Mąka oblepia mokre otręby i nie ma problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Zanęta jest super po 10 minutach miałem pierwsze branie złapałem 3kg karasi około 1 kg płoci i troszke mniej leszczy niz płotek Naprawde super zaneta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts