stawny Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 WItajcie, może się orjętujecie, gdzie znaleść w necie krótki podbierak, niby pstrągowy, ale taki z wysywaną rączką do 1 metra ? Jeśli coś takiego istnieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Chyba nie ma takiego wynalazku, ale nie oznacza to, że nie można go zrobić samemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 ale nie oznacza to, że nie można go zrobić samemuO właśnie pokombinować trochę i może da się coś sklecić np: ze starego podbieraka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 W życiu trzeba być wszechstronnym... Pogodzenie dwóch rzeczy, jak wędkowanie i majsterkowanie, może czasami dawać zaskakująco dobre rezultaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Witam, znalazłem coś takiego: Mitchell podbierak Landing Nets oraz teleskopowy Podbierak Cormoran CLASSIC jeżeli, żaden nie spełnia Twoich wymagań, pozostaje chyba tylko majsterkowanie.. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Ja tam bym radził brać właśnie teleskopowy składany i albo nie rozkładać do końca, albo zwyczajnie rozmontować i pozbyć się jednego czy dwóch elementów. I powinno być spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) A ja wpadłam w szał zakupowy i kupiłam narzeczonemu taki podbierak krótki- gumowana siatka, podbierak na krótkiej rączce z zapięciem zebym go przypinac na plecy do kamizelki- niby typowy dla speeningistów- tylko własnie nie ma tej rączki wsuwanej tylko po prostu krótką Edited December 19, 2012 by Aasiaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 A ja wpadłam w szał zakupowy i kupiłam narzeczonemuMogę wysłać do Ciebie na babskie pogaduchy moją żonkę, bo też chcę by wpadła w szał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) hehe jasne, tym bardziej, że w Gdyni jesteśmy dość często bo mamy tam rodzinę ale to nie jest tak do końca- mój narzeczony na raz za dużo dostanie więc na rok mam Go z głowy powiedzcie czy w ogóle taki podbierak krótki to fajna sprawa czy niepotrzebny gadżet? Edited December 19, 2012 by Aasiaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Fajna sprawa, ale tylko na pstrągi i lipienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 dlaczego tylko na te ryby? a szczupak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 (edited) Na szczupaka musisz mieć duży, pojemny i najlepiej z długą sztycą podbierak, a nie mały wypierdek Już lepiej ręką podebrać Takich małych podbieraków przeważnie używają pasjonaci połowu pstrąga i lipienia choć ja te gatunki wolę brać w łapy powiedzcie czy w ogóle taki podbierak krótki to fajna sprawa czy niepotrzebny gadżet?Dla mnie niepotrzebny gadżet, ale co kraj to obyczaj Edited December 20, 2012 by woldi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 no zobaczymy. najwyżej nie będzie używany, dobrze, że nie był drogi. Sprzedawca mi go polecił, mówił, ze jest dedykowany właśnie do takiego połowu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Krótki podbierak głównie służy do podbierania, tak jak Woldi napisał: pstrąga i lipieniaponieważ te gatunki ryb przeważnie łowi się metodą muchową, czyli stojąc po pas w wodzie, wtedy krótki podbierak jest poręczniejszy i można go przypiąć do kamizeli lub do plecaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 No tak, już się dowiedziałam. Trzeba wodery dokupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirania Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 No tak, już się dowiedziałam. Trzeba wodery dokupić Złota kobieta jesteś możesz być z siebie dumna, ten podbierak bardzo dobry kupiłaś większość ryb jest krótkich i w nim się zmieści a o lipieniu zapomnij nie ma go już a jak złapie to pewnie umiejętnie podbierze bez przykrości dla tej pięknej i szlachetnej ryby. Wodery na pewno się przydadzą będzie podbierał klenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 czyli wszystko kupiłam super lubię robić wędkarskie zakupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts