Skocz do zawartości

krótki podbierak

stawny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

A ja wpadłam w szał zakupowy i kupiłam narzeczonemu taki podbierak krótki- gumowana siatka, podbierak na krótkiej

rączce z zapięciem zebym go przypinac na plecy do kamizelki- niby typowy dla speeningistów- tylko własnie nie ma tej rączki wsuwanej tylko po prostu krótką

Edytowane przez Aasiaa

hehe jasne, tym bardziej, że w Gdyni jesteśmy dość często bo mamy tam rodzinę ;) ale to nie jest tak do końca- mój narzeczony na raz za dużo dostanie więc na rok mam Go z głowy ;)

powiedzcie czy w ogóle taki podbierak krótki to fajna sprawa czy niepotrzebny gadżet?

Edytowane przez Aasiaa

Na szczupaka musisz mieć duży, pojemny i najlepiej z długą sztycą podbierak, a nie mały wypierdek ;) Już lepiej ręką podebrać

Takich małych podbieraków przeważnie używają pasjonaci połowu pstrąga i lipienia choć ja te gatunki wolę brać w łapy :)

powiedzcie czy w ogóle taki podbierak krótki to fajna sprawa czy niepotrzebny gadżet?

Dla mnie niepotrzebny gadżet, ale co kraj to obyczaj ;) Edytowane przez woldi

Krótki podbierak głównie służy do podbierania, tak jak Woldi napisał:

pstrąga i lipienia

ponieważ te gatunki ryb przeważnie łowi się metodą muchową, czyli stojąc po pas w wodzie, wtedy krótki podbierak jest poręczniejszy i można go przypiąć do kamizeli lub do plecaka.

• 2 tygodnie później...
No tak, już się dowiedziałam. Trzeba wodery dokupić :D

Złota kobieta jesteś możesz być z siebie dumna, ten podbierak bardzo dobry kupiłaś większość ryb jest krótkich i w nim się zmieści a o lipieniu zapomnij nie ma go już ;)  a jak złapie to pewnie umiejętnie podbierze bez przykrości dla tej pięknej i szlachetnej ryby.

Wodery na pewno się przydadzą będzie podbierał klenie :D