caperlan Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Witam. Jestem tu nowy. Mam małe pytanie. Jaką wędkę brać aby nadawała się na spinning w 100%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 witaj. Zadałeś bardzo trudne pytanie. Otóż do wędkowania spinningowego nada się każde wędzisko przeznaczone do tej metody. Ale, jeżeli zagłębisz się w informacje zawarte choćby na tym forum zorientujesz się, że do spinnigowania jest wiele wędzisk różniących się między sobą diametralnie, co nie wyklucza, że każde z nich nadaje się do spina w 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
caperlan Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 Zestaw startowy <- coś takiego będzie dobre ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Uzbrojona akcesoriami spławikowymi, ale spinningować też się da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
caperlan Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 (edited) wędkarstwo to moje hobby ale na początek szukam czegoś do 50 zł bo kasa leci moja Jakiś kołowrotek by sie przydał i pare inych rzeczy ale to na innych zakładkach a jak masz czas to możemy wiadomościami porozmawiać. Edited June 18, 2012 by hege Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Hej, kolego, ja polecam niedroga cantare jaxona, wędzisko 270 cm o wyrzucie do 40 g, cena do 60 zł. Kołowrotek dobierzesz do 70 zł do tej wędki. Windzie, a ja kupiłem sobie dziś błystki ;D i spining nowy hehehe, lipcowe wędkowanie spiningowe w Bałtyku, będzie czuje, że udane ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Jak na początek zabawy ze spiningiem powinna być wędka dobra, Jaxon Cantara. Ja mam Mikado spina jednego, i innego jeszcze, ogólnie potrzeba mieć dwa wędziska 270 cm i jedno krótsze np. 240 lub 210 to ultra lekki spin , jak dozbierasz kaasę, to zainwestuj w dobrego Mikado spina! Żyłka do kołowrotka spiningowego, lepsza od plecionki, to moje stwierdzeniem i grubsza niż 0,20 mm pamiętaj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts