Skocz do zawartości

Spinning dla początkującego (do 50 zł )

caperlan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witaj.

Zadałeś bardzo trudne pytanie. Otóż do wędkowania spinningowego nada się każde wędzisko przeznaczone do tej metody. Ale, jeżeli zagłębisz się w informacje zawarte choćby na tym forum zorientujesz się, że do spinnigowania jest wiele wędzisk różniących się między sobą diametralnie, co nie wyklucza, że każde z nich nadaje się do spina w 100%.

wędkarstwo to moje hobby ale na początek szukam czegoś do 50 zł bo kasa leci moja

Jakiś kołowrotek by sie przydał i pare inych rzeczy ale to na innych zakładkach a jak masz czas to możemy wiadomościami porozmawiać.

Edytowane przez hege

Hej, kolego, ja polecam niedroga cantare jaxona, wędzisko 270 cm o wyrzucie do 40 g, cena do 60 zł. Kołowrotek dobierzesz do 70 zł do tej wędki. Windzie, a ja kupiłem sobie dziś błystki ;D i spining nowy hehehe, lipcowe wędkowanie spiningowe w Bałtyku, będzie czuje, że udane ;D

Jak na początek zabawy ze spiningiem powinna być wędka dobra, Jaxon Cantara. Ja mam Mikado spina jednego, i innego jeszcze, ogólnie potrzeba mieć dwa wędziska 270 cm i jedno krótsze np. 240 lub 210 to ultra lekki spin :D, jak dozbierasz kaasę, to zainwestuj w dobrego Mikado spina! Żyłka do kołowrotka spiningowego, lepsza od plecionki, to moje stwierdzeniem i grubsza niż 0,20 mm :) pamiętaj!