wujaszektomaszek Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 Witam kolegów po kiju Chcę spróbować łowić drapieżniki nocą. Łowił będę na wodach stojących (zalew,starorzecze).Moje pytania to : Na jakie gumy łowić? Na wodzie płytszej czy głębszej ? Czy kolor gumy ma znaczenie? W których godzinach najlepiej łowić ? Z góry dziękuje z podpowiedzi i życzę połamania 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 Jeśli chodzi o spinning nocny to najlepsze brania są do godziny po zmroku i godzinę przed świtem. Głębokość nie do końca ma znaczenie bo musisz wyczuć gdzie siedzi drapieżnik za dnia i gdzie ma nieopodal drobnicę która przeważnie siedzi na płytszej wodzie. W nocy możesz spróbować obłowić spady przy brzegu (starorzecze) i okolice granicy zielska z tonią wodną (zalew). Kolor rzadko ma znaczenie, czasem miałem brania na czarne gumy, czasem na srebrny brokat, biały czy perłowy i czasem na kolory rażące. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts