Rabus Napisano 25 Listopada 2018 Zgłoszenie Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Cześć! Przyznam się szczerze że nie mam kompletnie pojęcia o wędkarstwie - ale zaraz święta, a chciałbym w tym roku kupić wujkowi coś, co mu się realnie przyda. Mam budżet do 500zł, wiem, że wujek korzysta z bardzo starej i wysłużonej wędki/kołowrotka. Wiem że łowi "na spławik", z mostku / brzegu, więc chyba metodą gruntową/spławikową Pytanie: Czy warto kupić jeden porządny podzespół, jak np. kołowrotek, czy może jakąś dobrą wędkę? Może lepiej wziąć jakiś zestaw wędka + kołowrotek? A może zestaw akcesoriów (chociaż do 500zł to chyba musiałoby być tego sporo, a wujek ma już skrzynki, buty, jakieś kamizelki itp) Myślałem o zestawie:KOŁOWROTEK RYOBI OASYS MATCH FD 4500WĘDKA DRAGON MEGA BAITS BLACK SHADOW MATCH Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź! Edytowane 25 Listopada 2018 przez hege edycja linków
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 26 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 26 Listopada 2018 A może wujek uwielbia swój wiekowy sprzęt? Są tacy "zboczeńcy" np ja i jeszcze kilku tutaj. W takim przypadku proponowałbym zestaw spławików wykonanych technologią z epoki "kamienia łupanego" Przykłądowe zdjęcie ze strony jednego z producentów. nie chce robić reklamy konkretnej firmie jest ich kilka i trzymają poziom :) 5
Jotes Napisano 27 Listopada 2018 Zgłoszenie Napisano 27 Listopada 2018 W dniu 25.11.2018 o 13:52, Rabus napisał: Myślałem o zestawie:KOŁOWROTEK RYOBI OASYS MATCH FD 4500WĘDKA DRAGON MEGA BAITS BLACK SHADOW MATCH Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź! I bardzo dobrze pomyślałeś. Bardzo dobry wybór, a pamiętaj też, że pierwsza myśl jest najlepsza. No i wpadłeś na nią samodzielnie! 1
Rekomendowane odpowiedzi