pkpmlody Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Witam! Właśnie zaczynam swoją przygode z wędkarstwem. Jako że to jest początek to nie posiadam wiedzy dotyczącej sprzętu. Dzisiaj mam urodziny więc dostałem na prezent KONGER MEDALIST 340RD KOŁOWROTEK i Konger Graffiti Feeder 360/150 gr a chciałbym łowić metodą spławikową. I tu jest moje pytanie. Czy ten sprzet się do tego nadaje?? Edited July 15, 2012 by hege edytowanie linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Nie. Jest to sprzęt do metody gruntowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Jest to sprzęt do metody gruntowej.Nie inaczej. Jednakże nie koniecznie musi to oznaczać, że nie da się nim łowić na spławik. Oczywiście feeder to nie match i łowiło się nim na spławik będzie raczej lipnie, ale da się to robić. Ja na twoim miejscu wymienił bym się na zestaw match z kimś. Ewentualnie poprosił czy zapytał tego, kto ci dał ten prezent, czy nie da się tego wymienić w sklepie na zestaw do metody odległościowej. A właściwie czemu nie chcesz spróbować łowienia na feeder? Też daje sporo frajdy i wcale nie jest taki trudny, jakim się wydaje dla niektórych ludzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkpmlody Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 Napewno speóbuję tym bardziej że mam już do tego odpowiedni kij Tylko że teraz chciałem łowić z łódki i dlatego się pytam czy się nadaję ale widzę że nie. Wędkę sobie zostawie a najwyżej kupię sobie nową przystosowaną do łowienia na spławik. Są jakieś specjalne modele do łowienia z łódki czy to nie ma znaczenia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Do łowienia z łódki nie ma specjalnych modeli, możesz łowić każdym kijem przeznaczonym do tej metody. Najlepszy, moim zdaniem , będzie bat, ale jeżeli będziesz łowił na znacznych głębokościach proponuję match lub krótką bolonkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts