Adam.K Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 Dzień dobry Poszukuję zestawu na szczupaka do 800-900zł dodam także że jeśli jest sprzęt będzie tańszy a tak samo dobry chętnie przyoszczędzę zależy mi najbardziej na jakości i skuteczności produktu nie chcę kupować wędki która starczy mi na rok (fajnie by było żeby wędką dało się łowić tak samo na rzece jaki i na jeziorze ) Ps dodam że w temacie spiningu jestem nowy więc wszelkie uwagi czy porady są mile widziane Pozdrawiam i z góry dziękuje Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 Witam w gronie spinningistów. Żeby łowić skutecznie nie musisz wydawać kroci. Zadałeś pytanie, na które odpowiedzią z mojej strony będzie pytanie - będziesz łowił z brzegu, czy z łodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 8, 2019 Author Report Share Posted June 8, 2019 Raczej z brzegu sporadycznie z łodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 (edited) Wędzisko DRAGON BLACK ROCK II SPINNING model CHC-25-77-275 Kołowrotek KONGER VECTRON model 005092114 Plecionka DRAGON INVISIBLE CLEAR model PDF-41-10-312, a gdy nabierzesz doświadczenia PDF-41-10-310 Przypony QUICK LOCK 7X7 SURFSTRAND CLASSIC DRAGON model PDF-56-412-35 Linki wyłącznie poglądowe. Edited June 8, 2019 by hege edycja linków 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 8, 2019 Author Report Share Posted June 8, 2019 (edited) Dziękuję za pomoc wędzisko bardzo mi się podoba śliczne design i cena także przystępna tylko zastanawiam się jaki ciężar wyrzutowy wybrać i jakę długość wędki 14-42g i 218cm albo 5-25 i 275cm i drugie moje pytanie jest takie jaki rozmiar kołowrotka do tej wędki 30 , 40 czy 50 Edited June 8, 2019 by Adam.K Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 (edited) W moim poście masz napisane jaki model wybrać, wystarczy popatrzeć w tabelkę - model w pierwszej kolumnie. Wszystko masz jak na talerzu... Wędzisko 275cm/7-30g, kołowrotek rozmiar 4000/327g. Ps Pamiętaj o nawinięciu podkładu z żyłki pod plecionkę. Najlepiej zastosować żyłkę o podobnej wytrzymałości co plecionka. Nawiń na zapasową szpulę całą plecionkę ze szpulki fabrycznej, dowiąż węzłem zderzakowym żyłkę i nawiń do krawędzi skosu szpuli, a następnie przewiń na szpulę główną. Edited June 8, 2019 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 8, 2019 Author Report Share Posted June 8, 2019 Jeszcze raz dziękuję za pomoc i rady na pewno się do nich zastosuję Pozdrawiam Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 (edited) Okuma Wędka Black Rock 275 (7-30) Konger Kołowrotek Vectron FD 1140 Już bardziej łopatologicznie nie da się. Linki wyłącznie poglądowe. Edited June 8, 2019 by hege edycja linków 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 8, 2019 Author Report Share Posted June 8, 2019 myślę że załapałem jak sprzęt dojdzie i wrócę z połowów na pewno pochwalę się zdobyczami ale mam jeszcze jedno pytanko mój znajomy jest fanem kupowania drogich wędek i kołowrotków przynęt itp i zastanawiam się czy te wszystkie najdroższe markowe gumy po 3zł naprawdę są lepsze od tych po 1zł co o tym myślicie wydaje mi się że różnica na pewno jest ale czy aż tak diametralna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 (edited) Oczywiście Twój znajomy ma rację wszystko co droższe ma znacznie lepsze CENY. Jeśli ktoś chce szpanować, to nie ma lepszej metody, jak kupowanie najdroższego sprzętu, gdy 50% ceny to "znak firmowy". Oczywiście, że nie bardzo jest sens kupowania bazarowego badziewia za przysłowiową "złotówkę", ale nawet wśród dość taniego sprzętu trafiają się perełki, które są warte znacznie więcej niż wskazywałaby na to cena. Poczytaj sobie chociażby artykuły: LINK1 LINK2 LINK3 LINK4 Edited June 8, 2019 by wind edycja linków 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts