Nicco Puccini Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 trochę po czasie, ale wyleciało mi z głowy...Jak ktoś jeszcze nie widział: http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1527589,1,wojny-wedkarzy---przed-sezonem.read Widać, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, skoro nawet taka gazeta, jak Polityka, zainteresowała się tematem. Szkoda tylko, że chwilami przypomina to walkę z wiatrakami..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Jak się zrobi większy szum, to może im się dobiorą do dupy. Zubożenie regionu to poważny argument, którego ministerstwo nie będzie mogło zignorować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Nikomu do niczego się nie dobiorą . Niestety . A "wyjazd" z generałem to cios poniżej pasa, widzę, że już wszyskie gazety schodzą na psy. Ale coż zrobić, sezon "ogórkowy" a żyć trzeba . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Nawet jeśli wind masz rację, i się do nikogo ani niczego nie dobiorą, to chociaż tak jak paszczak napisał- narobią szumu nieco we właściwym miejscu. Ludzie poznają problem z innej strony. Ba, zobaczą, że naprawdę mamy taki problem...A wtedy droga już krótsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Nikomu do niczego się nie dobiorą . Niestety . A "wyjazd" z generałem to cios poniżej pasa, widzę, że już wszyskie gazety schodzą na psy. Ale coż zrobić, sezon "ogórkowy" a żyć trzeba . Wind, czy uważasz że jedna osoba na fotelu prezesa, z tak "ciekawym cv", w kraju który wiele wycierpiał z rąk poprzedniego systemu, a w którym stan wód jest w takim stanie, przez te wszystkie lata jest ok??? Dla przyzwoitości powinien ustąpić, już dawno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ludzie poznają problem z innej strony. Ludzie mają naprawdę dużo innych problemów, los rybek ich nie interesuje, zostanie im w głowie i pamięci tylko ten nieszczęsny "generał". A za tydzień będzie nowy numer tygodnika, inne sprawy .... Paszczak, wiesz jaki klej jest najlepszy , ten którym ludzie się do stołków przyklejają. Sam nikt nigdy nie ustąpi a przyzwoici ludzie to przed wojną byli . A zresztą, tak naprawdę to my, "ciemna masa" jesteśmy temu winni. Podejrzewam, że opisana inicjatywa podzieli losy wielu innych .... obym się mylił, ale z doświadczenia wiem, że zwykle tak to się kończy. Pianą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Ty pesymista jesteś normalnie Trochę wiary....No tak, zdaję i ja sobie sprawę z tego, że to więcej niż trochę musi być. Ale ja młody jestem, to się tli we mnie nadzieja na lepsze i jakoś mi takie akcje poprawiają humor. W tym roku coraz głośniej jest, raban nie cichnie z miesiąca na miesiąc, cały czas coś się dzieje w temacie. Jak nie teraz, to w zimę. Jak nie zimą, to wiosną...W końcu się pozmienia. Inaczej być nie może. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ty pesymista jesteś normalnie Gdybym był pesymistą nie siadałbym co tydzień z wędką na pomoście , poszedłbym do Akwarium rybki pooglądać . Po prostu patrzę realnie na świat i "politykę". Jak nie zimą, to wiosną To już było: "zima wasza - wiosna nasza" . Może coś się zmieni, ale kiedy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 27, 2012 Author Report Share Posted July 27, 2012 Przyjdą takie czasy. Lepiej się trochę podrzeć w świat, niż siedzieć cichaczem i roić sobie pod kopułką nadzieje. A wędkarze krzyczą coraz głośniej. Siłą rzeczy zmiany muszą nadejść. A kiedy to nastąpi? Zgadywać nie ma co....Ale Ja wierzę, że jeszcze doczekam się efektów tych krzyków Chciałbym, żebym jeszcze ja się ich doczekał, a nie dopiero następne pokolenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts