Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 8.07.2019 o 20:45, Jotes napisał:

Szczupak tnie fluorocarbon, jak nożyczkami (miałem kilka takich niespodzianek)- więc wybierz wolfram.

Czy na wolfram można wędkować cały rok w poszukiwaniu okoni? 

Napisano (edytowane)
W dniu 30.12.2021 o 20:24, Bartek 222 napisał:

Czy na wolfram można wędkować cały rok w poszukiwaniu okoni? 

Pytasz o to samo w dwóch różnych tematach, myślisz, że to będzie bardziej skuteczne? Mylisz się, to tylko zniechęci do udzielenia konkretnej odpowiedzi, tym bardziej, że pytasz w nieodpowiednim temacie.

Edytowane przez Alexspin
  • 2 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

Witam,

na szczupaka używam wolframu, fluorocarbon na klenia i sprawdza się, nie przekonuje mnie nawet 1mm FC przy szczupaku bo można się zdziwić i stracić rybę życia a tych dużych coraz mnie u Nas a filmiki reklamowe to nie jest wyznacznik jakości sprzętu czy to haczyk czy kołowrotek

praktyka czyni Nas mądrzejszymi

Edytowane przez Skierosiek
Napisano

Od lat nie stosuję wolframu, to cholerstwo skręca się jak sprężynka po byle zaczepie, nie mówiąc o holu niewstydliwej wielkości szczupaka. Przekonałem się do dragonowych Surfstrandów, zwłaszcza 7x7 i 1x19. Są mocne, nie skręcają się, a w cieńszych średnicach nie straszą okoni. Do kleni nie mam szczęścia, a FC używam wyłącznie w zestawach pstrągowych i w tym przypadku zdaje egzamin.

Napisano
2 godziny temu, Alexspin napisał:

Od lat nie stosuję wolframu, to cholerstwo skręca się jak sprężynka po byle zaczepie, nie mówiąc o holu niewstydliwej wielkości szczupaka. Przekonałem się do dragonowych Surfstrandów, zwłaszcza 7x7 i 1x19. Są mocne, nie skręcają się, a w cieńszych średnicach nie straszą okoni. Do kleni nie mam szczęścia, a FC używam wyłącznie w zestawach pstrągowych i w tym przypadku zdaje egzamin.

Spróbuje tego surfstranda - zobaczymy -sezon dopiero przed nami.