Jotes Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 To będzie susza tysiąclecia. Pomimo burz w dopływach sulejowskiego - w których pokładałem nadzieję - już dzisiaj brakuje ponad 1,5 m wody. Wody, której lustro z każdym kolejnym dniem oddala się coraz bardziej od mojej łodzi. Jak wiosną stawiałem łajbę, to pod kilem miałem ponad 1 m wody, a dzisiaj jestem uwięziony w piachu, szlamie i resztkach wodorostów. Do portu jeżdżę tylko wymieniać akumulatory do pompy zęzowej. A tak to wygląda: Mam nadzieję, że jeszcze do października da się wypłynąć, o ile w ogóle w tym roku... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 Byliśmy wczoraj i widzieliśmy tę posuchę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 1, 2019 Author Report Share Posted August 1, 2019 Jeszcze taka ciekawostka: Ta krecha z lewej u góry, to ścieżka po której kolega męczył się by swoją łajbę wypchnąć na wodę. Już odpuścił. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 13, 2019 Author Report Share Posted August 13, 2019 To jeszcze nie jest w porcie, w którym ja trzymam łódź, ale ten zbiornik przestaje istnieć przez głupotę zarządu RZGW. Wawka każe spuszczać wodę, bo Wawiacy chcą widzieć królową rzek polskich. Masakra, podłość i totalne bezmózgowie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts