kotekstg Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Witam. Przygode z wedkarstwem zaczalem 2 lata temu i chcialbym dowiedziec sie od was jaka przyneta jest najlepsza na wiekszego leszcza. Otoz chce wybrac sie na noc nad jezioro Wielewskie jest to zarosle jezioro i dosyc duze, ale plytkie. Chcialbym abyscie w swojej odpowiedzie podali mi: godziine, zanete, przynete. Z Gory dzieki;)) Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Zaneta i przyneta to samo ziarno, może być zaromatyzowane, a godziny oczywiście nocne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Różne smaki kukurydzy Truskawka dobrze mi się swego czasu sprawdzała. Makaron też jest git, i tu różnie bywało- zwykły dawał rade a czasami smakowy i aromatyzowany lepiej szedł. Ziemniak rzadko jakoś się sprawdzał. Główka rosówki albo i cała rosówka, ale wtedy trzeba odpowiednio opóźnić zacięcie Zanęta? Firmowa mieszanka leszczowa/ jeziorowa. Ważne, żeby była gruba, tzn miała w sobie sporo cząsteczek dużych. I oczywiście w zanęcie sporo przynęt podanych wyżej. Możesz też nęcić samymi przynętami ale czy to zda egzamin na jednej nocne? Jak wytypujesz dobre miejsce to tak, a jeśli nie trafisz odpowiednio to może ci nie wyjść. Ja bym użył mieszanki z przynętami Godziny jak wyżej woldi napisał Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotekstg Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 No mam przygotowana zanete na leszcza firma traper i do niej mam zamiar dozucic pinki i kukurydze myslicie ze moze sie sprawdzic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 może, ale bez tej pinki bo ci drobnica się zleci..pocięte gnojaki jak już chcesz roobactwo ładować do zanęty. Taka moja opinia, ale poczekaj jeszcze na zdanie kolegów bardziej doświadczonych w łowieniu leszczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 ja na leszcze dorzucam białe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Jak chcesz łowić duże to pomiń drobną zanętę i robaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 A ja wszystkie większe leszcze (takie 40+) złapałem właśnie na pinkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanitum Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Możesz też spróbować dorzucić do zanęty torebkę czy dwie czekolady instant (np. LaFesta). Ojciec sobie chwali to rozwiązanie i owocuje mu to na prawdę ładnymi leszczami i płociami. Nie wiem tylko, czy rybki wolą gorzką czy mleczną - to już musisz sprawdzić sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Areh, pisząc duże miałem na myśli takie od +- 60cm. w górę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts