tobcar Posted October 15, 2019 Report Share Posted October 15, 2019 (edited) Witam. Jestem Karol. Łowię głównie na spinning, ale czasem zasiadam na nocce na sandacza na Odrze. Jako sygnalizator służy mi gumka na blank i styropian na szczytówkę. Długo już poszukuję jakiegoś sygnalizatoraelektronicznego, którego działania nie wyczuje sandacz. Znalazlem coś takiego jak Dam rod clip. Czy ktoś z Was już go wypróbował? Czy działać on będzie na zasadzie gumki na blanku? Może ktos chociaż wywnioskuje to z obrazka. Z góry dzięki i pozdrawiam. Cos takiego https://www.taniewedkarstwo.pl/bombki-klipsy-do-zylki/12262-wskaznik-bran-dam-rod-clip.html Edited October 15, 2019 by tobcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Jotes Posted October 16, 2019 Popular Post Report Share Posted October 16, 2019 10 godzin temu, tobcar napisał: Długo już poszukuję jakiegoś sygnalizatoraelektronicznego, którego działania nie wyczuje sandacz. Nałowiłem się w życiu sandaczy, ale żaden z nich nie był na tyle inteligentny, żeby wyczuć, że całkiem na sztywno łowie. Na rzece kij na sztorc, dzwonek na spinaczu od bielizny na szczytówkę, kabłąk zamknięty i wio! Na Sulejowskim, kij poziomo na dwóch podpórkach, kabłąk zamknięty, pomiędzy kijami sygnalizator własnej roboty i czekałem tylko na czerwone lub zielone światełko. Czego to ludzie nie wymyślą, sandacz wyczuje działanie sygnalizatora. A czytałem już nawet w słynnych książkach, że sandacz łyka ofiarę od ogona - ręce opadają... Kup to ustrojstwo, przecież kosztuje tylko 23 zł. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Ja z powodzeniem stosuję zwykłe sygnalizatory, zamiast uwieszania bombki na żyłce kładę na niej coś o podobnej wadze (np. paczkę zapałek z kilkoma śrucinami) i w momencie brania paczka od razu spada i na otwartym kabłąku ryba może spokojnie żyłkę wybierać. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts