tobcar Napisano 15 Października 2019 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2019 (edytowane) Witam. Jestem Karol. Łowię głównie na spinning, ale czasem zasiadam na nocce na sandacza na Odrze. Jako sygnalizator służy mi gumka na blank i styropian na szczytówkę. Długo już poszukuję jakiegoś sygnalizatoraelektronicznego, którego działania nie wyczuje sandacz. Znalazlem coś takiego jak Dam rod clip. Czy ktoś z Was już go wypróbował? Czy działać on będzie na zasadzie gumki na blanku? Może ktos chociaż wywnioskuje to z obrazka. Z góry dzięki i pozdrawiam. Cos takiego https://www.taniewedkarstwo.pl/bombki-klipsy-do-zylki/12262-wskaznik-bran-dam-rod-clip.html Edytowane 15 Października 2019 przez tobcar
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jotes Napisano 16 Października 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 16 Października 2019 10 godzin temu, tobcar napisał: Długo już poszukuję jakiegoś sygnalizatoraelektronicznego, którego działania nie wyczuje sandacz. Nałowiłem się w życiu sandaczy, ale żaden z nich nie był na tyle inteligentny, żeby wyczuć, że całkiem na sztywno łowie. Na rzece kij na sztorc, dzwonek na spinaczu od bielizny na szczytówkę, kabłąk zamknięty i wio! Na Sulejowskim, kij poziomo na dwóch podpórkach, kabłąk zamknięty, pomiędzy kijami sygnalizator własnej roboty i czekałem tylko na czerwone lub zielone światełko. Czego to ludzie nie wymyślą, sandacz wyczuje działanie sygnalizatora. A czytałem już nawet w słynnych książkach, że sandacz łyka ofiarę od ogona - ręce opadają... Kup to ustrojstwo, przecież kosztuje tylko 23 zł. 5
jungu Napisano 16 Października 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Października 2019 Ja z powodzeniem stosuję zwykłe sygnalizatory, zamiast uwieszania bombki na żyłce kładę na niej coś o podobnej wadze (np. paczkę zapałek z kilkoma śrucinami) i w momencie brania paczka od razu spada i na otwartym kabłąku ryba może spokojnie żyłkę wybierać. 3
Rekomendowane odpowiedzi