Jump to content

Witam nowy Sprzęt wędkarski Metoda połowu Feedery

Emines
 Share

Recommended Posts

Witam po 2 latach przerwy od wędkarstwa postanowiłem znowu wrócić do tego sportu mój sprzęt jest już stary i zużyty dlatego postanowiłem kupić sobie nowy.I tu prośba do was jakie teraz firmy są na topi-e i jaki sprzęt byście mi polecili kupić a na razie ja wam pokażę co ja ujrzałem na Allegro ale nie wiem który wybrać dlatego pisze do was z prośbą o pomoc może wy mi polecicie coś lepszego;

O to pierwsza wędka:http://allegro.pl/konger-patrol-feeder-360-120g-mocna-gruntowka-i2549071091.html

O to druga wędka: konger carbospiral feeder 150g 360cm

Pozdrawiam wszystkich wędkarzy i czekam na wasze opnie i rady ...

Witaj na forum ;)

Temat przeniosłem do odpowiedniego działu i edytowałem linki- nie wklejamy na forum tych z allegro, bo wygasają i nie sa użyteczne później. Linki ok, ale do sklepów internetowych :)

Co do tematu- Mocne te feedery, które wypatrzyłeś. Możesz napisać, gdzie masz zamiar łowić i co ? To znacznie ułatwi pomoc.

Witam poszukiwałem juz od dawna takiego forum dla wędkarzu wimiana informacji pomoc i tp ale przejćmy do rzeczy.Naszykowany jestem na połowy na grunt na koszyk,spreżyne i cieżarek samozacinający. Ale roniesz na tradycyjny sposób na spławik.Naszykowany jestem na takie ryby jak:Najbardziej na karpia i Lina. Japończyka.okonia,szczupaka,płoć.Łowić zamierzam na stawach no i od czasu do czasu na rzecę ale to sporadycznie.

Jesli chcesz łowić tylko karpie to kup karpiówki, a jak tylko z przypadku lub od czasu do czasu to feeder, ale kołowrotek z wolnym do tego ostatniego odradzam, bo taki kręcioł jest dużo cięższy i przy feederze będzie przeszkadzał

Ja polecam trochę droższego od tych co zapodałeś Kongera Vega. Co prawda ja mam takiego pickera, ale zapas mocy ma spory więc jeśli jest wykonany na podobnym poziomie, a pewnie tak, to będziesz mega zadowolony

Może i nie, ale nie znam, nie macałem, a to podstawa :P więc nie będę wymyślał

A Vega to sprawdzony model co wielu potwierdzi

Edited by woldi

A co sądzicie o robinsonie ??

Windi: A któro mikado mam wybrac na stawy bo tam są linki na 2?? czy oplaca sie kupowac na stawy na 120g czy lepiej ponizej 100g

windi nie do cb to bylo ze drogo chodzilo mi o tego vegasa feedra 200 za kij nie no spokojnie moge wyłożyć 120 na jedna..

A tak wgl jaka dlugość najlepsza jest na feedra bo powyzej 3,60 to przesada jak dla mnie najlepsza jak dola mnie to 3,30 i 3,60 a wy jak uwazacie. Moze cos za proponujecie dla mnie ?? coś co moze ja prze oczyłem a jest dobre według was

edit: Chłopie, edytuj posty !!!! wind.

100g wystarczy i na niewielkie karpiki a może się przydać gdzieś na rzeke. Jak wspomniałem mam Mikado Golden Lion i jestem z niego zadowolony. Różni się od Trythona tym, że na rękojeści ma piankę zamiast korka.

Gdybym wyciągnął karpia 10kg, to bym napisał, że da radę, ale nie wyciągnąłem więc nie wiem. Może da radę, może nie. Jak takiego spotkam i wyciągnę to napiszę.