edi1719 Posted March 29, 2020 Report Share Posted March 29, 2020 Witam, planuje kupić nowy kij do 250 zł i kołowrotek do 200 zł może macie jakieś ciekawe propozycje, głównie zamierzam łowić szczupaki na małych rzekach i na jeziorach. Cw jakie by mnie interesowało to 10-30. Zastanawiałem się nad wędką i kołowrotkiem firmy Shimano Catana ale może macie jakieś ciekawsze propozycje. Z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 29, 2020 Report Share Posted March 29, 2020 Po pierwsze, odwróć proporcje - wędzisko 150-200 zł, natomiast kołowrotek 250-300 zł. Po drugie jaką metodą zamierzasz łowić? Wnioskując z drugiego założonego przez Ciebie (zupełnie nie potrzebnie) wątku, ma to być spinning. Jeśli tak, to wędki z serii Catana są na przyzwoitym poziomie, natomiast kołowrotki z serii Catana raczej nie nadają się do spinningu (czego doświadczyłem na własnej skórze), chyba że planujesz wędkowanie inną metodą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Liszko Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 Alexspin ma rację kołowrotek to serce naszego zestawu. Ze swojej strony polecam ten -> kij dobra jakość wykonania kij mimo sztywności wybacza błędy , a kołowrotek to już bardzo sprawdzona maszynka Daiwa Legalis 400 lt jeżeli kołowrotek za drogi to polecić jeszcze mogę drugi model Daiwy Ninja 400 lt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts