Atomic.exe Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 (edited) Witam Dopiero co zaczynam w spinningu dlatego mam pytanie czy ten kołowrotek się nada? https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-dragon-elite-fd120-8994678061 Dodam, że budżet mam bardzo ograniczony. Jestem także niedzielnym wędkarzem dlatego nie potrzebuję super sprzętu. Edited June 5, 2020 by Atomic.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 To nie jest kołowrotek do spinningowania. Ogólnie nieduży, niezbyt mocny,tylny hamulec. Jest to kołowrotek dla początkujących do metod splawikowych. Jakie masz wędzisko? Chodzi mi o długość i ciężar wyrzutowy do tego należy dobrać kołowrotek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 12 minut temu, ryukon1975 napisał: (…) Jakie masz wędzisko? Chodzi mi o długość i ciężar wyrzutowy do tego należy dobrać kołowrotek. Również, jaki masz budżet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic.exe Posted June 5, 2020 Author Report Share Posted June 5, 2020 (edited) CW mam do 25g, długość 2,7m Budżet : jak najmniejszy byle kołowrotek był miarę dobry i nie rozleciał się po 2 tygodniach użytkowania. Dodam że nie zamierzam łowić ogromnych szczupaków. Edited June 5, 2020 by Atomic.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Coś na Twoich warunkach. Jest większy, ma przedni hamulec. Z pewnością dużo lepszy wybór od poprzedniego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2020 Report Share Posted June 8, 2020 (edited) Łomojamatkoboska, Krzysiu, polecasz Maksymilianowi taką słabiznę, nie wyrażę się gorzej, bo nie chcę upodobnić się do "Prezesa". Co Ci Maksymilian zawinił? Kołowrotek do spinningu w cenie poniżej 100.- PLN, to zabawka na jeden sezon, albo i nie. Moim zdaniem i z dwusezonowego doświadczenia, doskładaj trochę pieniążków i kup Ecusimę lub Ultrisa . Zapewniam Cię, że nie zawiodą przez kilka sezonów. Zwłaszcza Ecusima zbiera dobre opinie, a Ultrisy w dwóch rozmiarach (1000 i 4000) używa od dwóch sezonów z powodzeniem moja Pani. Ps Maksymilian, nie zarzekaj się, że nie zamierzasz łowić dużych szczupaków, w delcie Wisły, takie pływają, a Ty nie będziesz miał na to wpływu, jeśli jakiejś 90-tce spodoba się Twoja przynęta... Edited June 8, 2020 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts