smk111 Napisano 5 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Od razu na wstępie powiem, że nie łowiłem z dobre... 10 lat. Widzę, że dużo rzeczy zmieniło się i szukam dobrego wędziska na motorówkę, czyli krótki kij myślę, że 2.40 to maxxx max. Giętki kij, który dobrze pracuje no i przede wszystkim coś pod okonia z uwzględnieniem oczywiście szczupak/sandacz. Myślałem o przedziale 4-12g. Do tego potrzebuję też dobrego kołowrotka Bardzo lubię mega lekkie kije i przede wszystkim bardzo delikatne, a nie szczoty. Budżet? Myślę, że 400 na kij i 250-300 kołowrotek. Pomożemy mi?:) Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2021 przez smk111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 5 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć, Jakich przynęt używasz? Czy pod pływadło taka długość (240 cm) będzie potrzebna? Czy wędziskiem z którego okoń Ci nie spadnie dasz radę zaciąć sandacza? Edytowane 6 Czerwca 2021 przez HaDe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Cześć, Dzięki za odpowiedź Bardzo lubiłem na gumy łowić i obrotówki/blachy. Szczerze? Nigdy sandacza nie złowiłem, ale metoda na gumie dropu raczej podobna. Może być krótszy kij w 70% to będzie łowienie z motorówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 6 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Jeżeli łowisz głównie z łódki, to spokojnie wystarczy Ci krótsze wędzisko. Może zajrzyj np. tu https://www.stepanow-fishing.com/8-wedziska-spinningowe.html . Zawsze można skontaktować się telefonicznie i przedstawić swoje założenia i budżet. Szukając wędziska warto porozmawiać z ludźmi, którzy łowią na sprzęt, który sprzedają. To tylko moja sugestia. Z firmą podlinkowaną przeze mnie nie mam nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 7 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Polecam w pełni zaspokoi Twoje wymagania. Będzie idealnie funkcjonować przy łowieniu z łódki, a jego dynamika pozwoli również na wędkowanie z brzegu. Edytowane 7 Czerwca 2021 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Pojechałem do iBait w Warszawie Kupiłem Shimano Yasei Zander Vertical Jig + DAIWA FUEGO 3000LT 1.90 na łódkę + GAD OF PONTOON21 CHASER CRS832 MXF 8'3 + DAIWA NINJA LT3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi