smk111 Posted June 5, 2021 Report Share Posted June 5, 2021 (edited) Witam Od razu na wstępie powiem, że nie łowiłem z dobre... 10 lat. Widzę, że dużo rzeczy zmieniło się i szukam dobrego wędziska na motorówkę, czyli krótki kij myślę, że 2.40 to maxxx max. Giętki kij, który dobrze pracuje no i przede wszystkim coś pod okonia z uwzględnieniem oczywiście szczupak/sandacz. Myślałem o przedziale 4-12g. Do tego potrzebuję też dobrego kołowrotka Bardzo lubię mega lekkie kije i przede wszystkim bardzo delikatne, a nie szczoty. Budżet? Myślę, że 400 na kij i 250-300 kołowrotek. Pomożemy mi?:) Pozdrawiam Edited June 5, 2021 by smk111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 5, 2021 Report Share Posted June 5, 2021 (edited) Cześć, Jakich przynęt używasz? Czy pod pływadło taka długość (240 cm) będzie potrzebna? Czy wędziskiem z którego okoń Ci nie spadnie dasz radę zaciąć sandacza? Edited June 6, 2021 by HaDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
smk111 Posted June 6, 2021 Author Report Share Posted June 6, 2021 Cześć, Dzięki za odpowiedź Bardzo lubiłem na gumy łowić i obrotówki/blachy. Szczerze? Nigdy sandacza nie złowiłem, ale metoda na gumie dropu raczej podobna. Może być krótszy kij w 70% to będzie łowienie z motorówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 6, 2021 Report Share Posted June 6, 2021 Jeżeli łowisz głównie z łódki, to spokojnie wystarczy Ci krótsze wędzisko. Może zajrzyj np. tu https://www.stepanow-fishing.com/8-wedziska-spinningowe.html . Zawsze można skontaktować się telefonicznie i przedstawić swoje założenia i budżet. Szukając wędziska warto porozmawiać z ludźmi, którzy łowią na sprzęt, który sprzedają. To tylko moja sugestia. Z firmą podlinkowaną przeze mnie nie mam nic wspólnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 7, 2021 Report Share Posted June 7, 2021 (edited) Polecam w pełni zaspokoi Twoje wymagania. Będzie idealnie funkcjonować przy łowieniu z łódki, a jego dynamika pozwoli również na wędkowanie z brzegu. Edited June 7, 2021 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
smk111 Posted June 15, 2021 Author Report Share Posted June 15, 2021 Pojechałem do iBait w Warszawie Kupiłem Shimano Yasei Zander Vertical Jig + DAIWA FUEGO 3000LT 1.90 na łódkę + GAD OF PONTOON21 CHASER CRS832 MXF 8'3 + DAIWA NINJA LT3000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts