HappyBlancik Posted July 15, 2021 Report Share Posted July 15, 2021 Witam, zakupiłem lżejszy feeder do lżejszego łowienia w postaci Jaxona Genesis Pro Methood Feeder. Szukam teraz kołowrotka do tego kijka. Łowię na metodę i czasami klasyka, kosze niezbyt ciężkie 20/30gram, łowię punktowo na klips, zatem najlepiej jakbym młynek miał tzw bezpieczny klips, budzet to myśle z 200/250 zł. Co wybrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakFilip1243 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 myślę że Kołowrotek Okuma Carbonite CBBF powinien być wyśmienity do lżejszego łowienia. sam na nim łowie i jest bardzo dobrze. co do bezpiecznego klipsa to jak się nie mylę nie posiada, ale myślę że są wersje kołowrotka z tym klipsem z tej serii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 W dniu 15.07.2021 o 11:51, HappyBlancik napisał: Szukam teraz kołowrotka do tego kijka Praktycznie każdy z przełożeniem do 5.0:1 i wielkości 200-300. Przy tak niskich obciążeniach spokojnie dadzą radę. Co do kołowrotka którego szpula posiada ten bezpieczny klips, to jakoś nie dane mi było spotkać takiego. Nie twierdzę, że nie ma, ot osobiście nie spotkałem. Za to w necie można spokojnie kupić takie klipsy i samemu wymienić. I tu jest sprawa wręcz oczywista, klipsy mają mocowanie do konkretnych szpul od konkretnych modeli kołowrotków, które wręcz narzucają nam wybór. Reasumując, szukasz gumowych klipsów, sprawdzasz model kołowrotka, jeśli Ci odpowiada kupujesz całość, wymieniasz i nad wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts