Jump to content

Tani method feeder

Recommended Posts

Cześć! 

Mam pytanie do bardziej doświadczonych osób ode mnie. 

Szukam wędki do 200 zł - czyli raczej mało, do method feeder głównie na komercje. 

Teraz jakie wymagania mam: przede wszystkim akcja szczytową żeby miała i minimum 3.30m 

Co mogli byście mi polecić?

Kup jakikolwiek feeder, od pół roku jestem posiadaczem Abaya Trython i mogę polecić. Mój ma akurat 3.90m i c.w do 140 g. Mają krótsze wersje, zasadzam się właśnie na 3.60 m.

Jak jesteś początkującym wędkarzem to zdecyduj się raczej na wędzisko o parabolicznej akcji, wybaczy Ci więcej błędów i da mnóstwo zabawy podczas holu nawet niewielkich ryb :). Poszukaj, jakiegoś kijka może od Mikado, Robinsona. Używałem przez jakiś czas UV 3,30 do 90g z tą najtwardszą szczytówką i dawał radę. Minusem są na pewno małe przelotki, które utrudniają w dalekich rzutach, kolejnym minusem oczywiście moim zdaniem jest ograniczony zapas mocy. Po prostu od jakiegoś obciążenia wędka "przestaje" pracować. Jak na początek to z całego serca mogę polecić. Wydaje mi się ze w tym przedziale cenowym większość wędzisk czołowych firm spełni twoje oczekiwania.