Jump to content

Współpraca z Wydawnictwem Bik

hege
 Share

Recommended Posts

Drodzy Użytkownicy, miło mi poinformować, że nasze forum nawiązało współprace z Wydawnictwem "Bik" Bik-Mapy.pl

Wydawnictwo "Bik" na rynku istnieje od 1991 roku, w portfolio firmy znajdują się Mapy Polski, województw, powiatów, miast, mapy wędkarskie, atlasy rowerowe oraz turystyczno-samochodowe.

W tym roku w drugiej połowie listopada ukaże się flagowy produkt firmy- Atlas Wód Wędkarskich PZW, (który będzie można nabyć na stronie wydawnictwa)

Polska - Atlas Wód Wędkarskich PZW

Wydawnictwo BiK, Wydawca między innymi 25 map okręgów PZW, przygotowuje publikację Polska - Atlas Wód Wędkarskich PZW, który ukaże się na rynku w drugiej połowie listopada. Atlas będzie zawierał mapy wszystkich 45 okręgów PZW oraz Gospodarstwa Rybackiego PZW Suwałki z zaznaczonymi wodami wędkarskimi PZW oraz mapę Polski z granicami poszczególnych okręgów. Będzie to publikacja w twardej okładce. Format atlasu - B4 (24x34 cm) jest tak dobrany aby na mapach formatu 34x48 cm (rozkładówki) można było pokazać wszystkie wody danego okręgu - nawet te najmniejsze. Wykazy i lokalizacje wód otrzymaliśmy od poszczególnych okręgów - także po przygotowaniu map i opisów okręgi otrzymały materiał do autoryzacji.

Dołączona grafika

Układ atlasu jest następujący: prezentacja ZG PZW z danymi teleadresowymi oraz planem Warszawy z lokalizacją siedziby oraz rys historyczny wędkarstwa na Ziemiach Polskich i informacje o działalności statutowej PZW wraz ze zdjęciami wędkarskimi. Następnie są prezentacje okręgów w kolejności alfabetycznej zawierające dane teleadresowe, plan z lokalizacją siedziby, opis okręgu z ogólną charakterystyką wód, ograniczenia i inne istotne informacje o okręgu oraz mapa ze wszystkimi wodami i wykaz wód z informacją o lokalizacji wody na mapie. Atlas będzie liczył 184 strony, z czego ok. połowa to będą mapy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Cytat http://www.bik-mapy....ich-ezp-64.html

Zdjęcia zaprezentowane za zgodą wydawnictwa.

W atlasie zaprezentowane będzie również zdjęcie Użytkownika ForumWedkarskie.pl rybcok1985, któremu tak samo jak Użytkownikom Okno oraz Woldi bardzo dziękuję w udostępnieniu swoich fotografii.

Pozdrawiam hege

Zawartość ta sama co w w/w Atlasie

Masz jakieś przecieki, co jest w atlasie? Premiera atlasu odbędzie się na Targach "Wędkomania" w Kielcach w dniach 16-18. 11. 2012 r.W sprzedaży atlas będzie w drugiej połowie listopada 2012 r.Znalazłem kilka sklepów internetowych z Atlasem wymienionym przez Ciebie, cena wynosi przeważnie 320zł cena Atlasu Wód Wędkarskich PZW wydawnictwa "Bik" wynosi 99zł, dodatkowo jeżeli ktoś zamówi Atlas do 30 listopada, koszt wysyłki pokrywa Wydawnictwo.Czyli jak to powiedziałeś

Zawartość ta sama

, a jest ponad 200zł taniej :)

Dodam jeszcze, że nikogo nie namawiam, do zakupu Atlasu wyżej wymienionego, jeszcze go nie posiadam i nie mogę ocenić jego zawartości.

Temat napisany jest głównie z myślą poinformowania Was, że NAWIĄZALIŚMY współprace z Wydawnictwem "Bik" Jak zauważyliście na okładce Atlasu widnieje logo ForumWedkarski.pl, być może dzięki temu forum zyska nowych, aktywnych Użytkowników, oraz szersze grono podglądaczy:).

Pozdrawiam

hege

Masz jakieś przecieki, co jest w atlasie? Premiera atlasu odbędzie się na Targach "Wędkomania" w Kielcach w dniach 16-18. 11. 2012 r.W sprzedaży atlas będzie w drugiej połowie listopada 2012 r.Znalazłem kilka sklepów internetowych z Atlasem wymienionym przez Ciebie, cena wynosi przeważnie 320zł cena Atlasu Wód Wędkarskich PZW wydawnictwa "Bik" wynosi 99zł, dodatkowo jeżeli ktoś zamówi Atlas do 30 listopada, koszt wysyłki pokrywa Wydawnictwo.Czyli jak to powiedziałeś , a jest ponad 200zł taniej :)

Dodam jeszcze, że nikogo nie namawiam, do zakupu Atlasu wyżej wymienionego, jeszcze go nie posiadam i nie mogę ocenić jego zawartości.

Temat napisany jest głównie z myślą poinformowania Was, że NAWIĄZALIŚMY współprace z Wydawnictwem "Bik" Jak zauważyliście na okładce Atlasu widnieje logo ForumWedkarski.pl, być może dzięki temu forum zyska nowych, aktywnych Użytkowników, oraz szersze grono podglądaczy:).

Pozdrawiam

hege

Nie wszystko w necie jest tańsze :) W sklepie wędkarskim ta Encyklopedia jest po 199 zł.

Co do przecieków Atlasu znam dwie osoby które już go przeglądały i porównywały z Encyklopedią. Opinii ich nie będę przytaczał bo każdy musi sam sobie zdanie wyrobić :)

Co do rzeczy które wychodzą przy współpracy z PZW to widziałem w księgarni super kalendarze wędkarskie PZW na 2013, naprawdę były super.

• 1 month later...

Wpadł mi w ręce ów Atlas, bardzo mi się podoba, przejrzyście i jasno opisane okręgi PZW, wody i zasady połowu. Sporo zdjęć, informacje o dodatkowych ograniczeniach na wodach okręgów. Starannie wydane, przydatne do planowania wędkarskich wycieczek. Polecam.